"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Είναι εκτός τόπου και χρόνου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Πολιτευτής

Τα όσα τραγικά και γραφικά γίνονται στην πολιτική ζωή της χώρας μας απογοητεύουν και τον πιο αισιόδοξο πολίτη τόσο για το μέλλον της κοινωνίας μας όσο και για την ποιότητα των πολιτικών προσώπων, που είναι την στιγμή αυτή στην ενεργό δράση. Το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο, το ένα ψέμα αντικαθιστά το άλλο, πράγμα που αποδεικνύει πως οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Μετέθεσαν τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα στο Παρίσι και πανηγύριζαν για το κατόρθωμα. Σκοπός τους ήταν να πουν στον λαό πως κάτι αλλάζει, ενώ τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Τι τους είπαν οι Δανειστές στο Παρίσι; Να προχωρήσουν γρήγορα σε επώδυνες αλλαγές σε ασφαλιστικό, εργασιακά, πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια, ενώ μετέθεσαν οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους για μετά τις προεδρικές εκλογές. Έτσι εμπλέκουν και την εκλογή του Ανωτάτου άρχοντα στις εκκρεμότητες Ελλάδος και Τοκογλύφων.

Η Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. βρίσκεται εγκλωβισμένη σε Συμπληγάδες χωρίς καμία ευχέρεια κινήσεων και ελιγμών. Η δήλωση του Κώστα Σημίτη στο Συνέδριο-Μνημόσυνο του ΠΑΣΟΚ ότι «βλέπει εκλογές τον Νοέμβριο» δεν είναι τυχαία. Όλα δείχνουν πως η εκλογική αναμέτρηση είναι αναπόφευκτη, αφού υπάρχει μεγάλη δυσαρμονία μεταξύ Λαού και κυβέρνησης και αφού το ξεκοκκαλισμένο ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., που λειτουργεί με τους κανόνες της πολιτικής, Άνοιξης, δεν μπορούν να ανακτήσουν την παλιά αίγλη και δύναμη. Τα περισσότερα πρόσωπα, στα οποία στηρίζεται η Συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά, θα χαν καθίσει στο εδώλιο, εάν δεν ίσχυε ο νόμος της … ατιμωρησίας και αφού τα ανίκανα και διεφθαρμένα πρόσωπα του παρελθόντος, που κατέστρεψαν την χώρα, αποτελούν το κύριο κορμό των κυβερνώντων.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έδωσε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να διαπιστώσει η κοινωνία πως μας κυβερνούν με συνταγές και νοοτροπία τις δεκαετίας του 50-60 και πως αναδεικνύουν τα ασήμαντα και τιποτένια και αποκρύπτουν ή αποφεύγουν να που ή να δώσουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των αναξιοπαθούντων πολιτών.

Η ρύθμιση των χρεών σε 120 δόσεις είναι εξωπραγματική, όταν ο πολίτης δεν έχει ψωμί να φάει και όταν είναι άνεργος για πολλά χρόνια. Η μείωση του πετρελαίου θέρμανσης ήταν μια αποτυχημένη απόφαση της Τρόικα και των κυβερνώντων. Ο κοσμάκης δεν αντέχει άλλο και ήρθε η ώρα να βγει στους δρόμους και να φωνάζει το ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

Τα διλήμματα του Σαμαρά στη ΔΕΘ, για Ανάπτυξη ή Οπισθοδρόμηση και οι Λεονταρισμοί του Βενιζέλου, ο οποίος δεν κατάλαβε τίποτε από τα γιουχαϊσματα των «συντρόφων» του στο Ζάππειο δείχνουν στην πράξη πως οι άνθρωποι είναι ξεκομμένοι από τον Λαό και είναι και επικίνδυνοι. Το να προσπαθούν και οι δύο Συγκυβερνήτες να εκμεταλλευτούν ακόμα και τις ανασκαφές στην Αμφίπολη είναι πρωτοφανές και πρωτάκουστο. Δεν γνωρίζουν ότι εκείνοι, που εδώ και 2.500 χρόνια εδημιούργησαν την Μεγάλη Ελλάδα και τον πολιτισμό με την Δημοκρατία ότι ήταν πατριώτες, τίμιοι και πολεμιστές; Πόσοι σήμερα από τους πολιτικούς δεν πήγαν ούτε στρατιώτες;

Η Τρόϊκα πιέζει για δέκα εντολές, που θα μας κάνουν πιο φτωχούς, ενώ οι Σαμαράς – Βενιζέλος κοιτάζουν πως θα κρατηθούν στην εξουσία και αδιαφορούν για το κατάντημα του Λαού, αφού αυτοί καλοπερνούν και ταξιδεύουν σ’ όλο τον κόσμο με τα προεδρικά και Πρωθυπουργικά αεροπλάνα.

Αλήθεια θυμάται κάποιος να μας πει τι έγιναν τα ΖΑΠΠΕΙΟ1, 2, και 3, με τα οποία θα έσωζε την πατρίδα ο Σαμαράς; Πάντως το εάν ο Βενιζέλος βάλει ή όχι στο ψηφοδέλτιο των Γιώργο Παπανδρέου, δεν νοιάζει κανέναν. Οι πολίτες απαιτούν αλλαγή πολιτικής ή εκλογές και όχι διλήμματα και φοβέρες, ψέματα και Λαϊκισμό. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης