"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Είναι εμπαιγμός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι εμπαιγμός να περιμένουμε να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα του Μεταναστευτικού οι ακρίτες μας στα νησιά, την ώρα που η Ευρώπη έχει σφραγίσει ερμητικά τα «ανοιχτά» σύνορά της κλείνοντας μας απέξω κι η Ελλάδα χτυπημένη από όλες τις μεριές έχει αφεθεί αβοήθητη στη μοίρα της, να δέχεται ορδές ανθρώπων (που σαφώς δεν είναι όλοι μετανάστες αλλά ποιος και με τι μέσα να το κρίνει αυτό;) και να μην ξέρει τι να τους κάνει.

Παράλληλα, άθλιες συμφωνίες με τους καλούς μας γείτονες δεν επιτρέπουν τη μεταφορά των ανθρώπων αυτών στην ενδοχώρα γιατί χάνεται το δικαίωμα της επαναπροώθησής τους, εφόσον δεν πληρούν τα κριτήρια της ασυλίας.

Από τη μια η πλειονότητα των μεταναστών που επιθυμεί να μεταβεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αυτές τις οικονομικά εύρωστες με τα επτασφράγιστα σύνορα αλλά παραμένει εγκλωβισμένη, στοιβαγμένη και θυμωμένη στις – ο Θεός να τις κάνει- δομές.

Από την άλλη οι ταλαίπωροι κάτοικοι των νησιών, ελεύθεροι πολιορκημένοι στον τόπο τους, με την πίεση και την αγανάκτηση να αυξάνεται, την υπομονή να τελειώνει, τον καλό μας γείτονα να απειλεί καθημερινά από θάλασσας και αέρα, βοήθεια να μην φαίνεται από πουθενά και στο τέλος να τους βρίζουν και να τους λένε φασίστες!

Δεν είναι φασίστες. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν κουβέρτες, ρούχα και τρόφιμα στον κόσμο που ήρθε από τη θάλασσα.

Οι ίδιοι που βούτηξαν να βοηθήσουν. Μα κατάντησαν αιχμάλωτοι στο ίδιο τους το σπίτι τους και λύση δεν διαφαίνεται από πουθενά, μόνο αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτούς, πάντα χωρίς αυτούς. Και μόλις η συμπόνια δώσει τη θέση της στο φόβο κι αντιδράσουν να τους στέλνει η μαμά Ελλάδα 14 διμοιρίες να τους δείρουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης