Είναι ηλίθιοι ; Reviewed by Momizat on . Tης Ζωής Χατζηθωμά Ονειρευόμαστε μια Ευρώπη με ελεύθερες ιδέες από ελεύθερους ανθρώπους. Μια Ευρώπη απαλλαγμένη από σκοτάδια που θυμίζουν άλλες επικίνδυνες εποχ Tης Ζωής Χατζηθωμά Ονειρευόμαστε μια Ευρώπη με ελεύθερες ιδέες από ελεύθερους ανθρώπους. Μια Ευρώπη απαλλαγμένη από σκοτάδια που θυμίζουν άλλες επικίνδυνες εποχ Rating: 0

Είναι ηλίθιοι ;

Είναι ηλίθιοι ;

Tης Ζωής Χατζηθωμά

Ονειρευόμαστε μια Ευρώπη με ελεύθερες ιδέες από ελεύθερους ανθρώπους. Μια Ευρώπη απαλλαγμένη από σκοτάδια που θυμίζουν άλλες επικίνδυνες εποχές.

Μια Ευρώπη που θα σέβεται τις απόψεις και τις επιθυμίες όλων και που θα προωθεί την ισοτιμία στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.

Με κοινωνική ευρύτητα και ανοιχτούς ορίζοντες και οργασμό δημιουργίας και έμπνευσης.

Μια κοινωνία πολιτισμού και αλληλεγγύης, με ουσιαστική μέριμνα και αντιμετώπιση των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων των πολιτών, με σοβαρότητα και όχι με σοβαροφάνεια, ενίοτε και με εμπαιγμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρπαγη της ευρωπης

Μια Ευρώπη που θα αγκαλιάζει τον ξένο και θα σέβεται τα δικαιώματα όσων υποφέρουν, πονούν ή αδικούνται και θα διώχνει τον φόβο τους. Και θα βοηθά να ακουστεί η φωνή όλων εκείνων που συστηματικά τους έκλειναν το στόμα.

Κέντρο θα είναι ο Άνθρωπος και όχι οι στερεοτυπικές εμμονές. Με διάθεση για αλλαγές και καινούριους δρόμους, πρώτα από τα πιο απλά και τα καθημερινά.

Γιατί κάτι που εκ πρώτης όψεως μοιάζει να είναι θεμιτό και αθώο, μπορεί να οδηγήσει τις ευάλωτες ομάδες ή τις μειοψηφίες σε αποκλεισμό από τις νοητικές αναπαραστάσεις του κόσμου μας και αργότερα από κάθε πρωτοβουλία και δράση.

Στόχος θα πρέπει να είναι μια κοινή πορεία, που θα αφήνει ελευθερία επιλογών για τις ζωές και τις επιλογές των ατόμων.

Είμαστε πλάι σε εκείνους που αδικούνται και στιγματίζονται και κυρίως σε κάθε άνθρωπο που φοβάται για τη ζωή του και την επιβίωσή του.

Η Ευρώπη που αξίζει να δημιουργήσουμε αγκαλιάζει: τον συνάδελφο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στη δουλειά, τον ανήμπορο υπερήλικα στο διαμέρισμα της γειτονιάς μας και το παιδί, οποιοδήποτε παιδί που αυτή τη νύχτα κρυώνει και κλαίει..

Η μεγαλύτερη ντροπή μας είναι τα δάκρυα αυτού του παιδιού! Τζάμπα μαγκιές και σφυρίγματα με τα χέρια στις τσέπες, δείχνουν ανθρωπάκια με δείκτη ευφυίας και οξυδέρκεια χαλβά.

Δεν έχω ιδέα τι Ευρώπη πρεσβεύουν όσοι λοιδορούν τα ομόφυλα ζευγάρια, ξυλοκοπούν τους μαύρους τις νύχτες, γελάνε με όσους έχουν κινητικά προβλήματα και βάζουν σίδερα να μην μπουν τα παιδάκια των μεταναστών στα σχολεία και μολύνουν τα δικά μας τα καμάρια ή να μην μπουν, για μην πάρουν τη σημαία.

Ηρεμήστε, σέρνονται και εγκεφαλικά…Εξάλλου σας έχω νέα: συμβαίνει συχνά το παιδί από τη Συρία να είναι αστέρι και το δικό σας ίσως και να μην τα παίρνει τα γράμματα.

Συμβαίνει να είναι και εμβολιασμένο και τα άλλα παιδιά τελικά να κινδυνεύουν να μολυνθούν από το δικό σας το ανεμβολίαστο παιδί, που είστε σίγουροι στο μεταξύ ότι λυγίζει σίδερα και δεν αρρωσταίνει ποτέ.

Α, και μη χαλιέστε-για να πούμε και κάτι πολύ πολύ επίκαιρο, σπαρταράει- για το Νομοσχέδιο που θα έρθει για ψήφιση και αφορά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου: δε σημαίνει ότι στα δεκαπέντε είναι υποχρεωτική η αλλαγή φύλου! Ηρεμήσατε τώρα;

Δεν έχω ιδέα τι Ευρώπη θέλετε όλοι εσείς, πάντως δε θέλουμε την ίδια Ευρώπη και δε <<μένουμε στην ίδια Ευρώπη>>.

Ξεκάθαρα και έντιμα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή