Είναι ο Γ. Παπανδρέου ο νέος σωτήρας της Κεντροαριστεράς ; Reviewed by Momizat on . Νέα δεδομένα στη κεντροαριστερά και στο δημόσιο βίο της χώρας, δρομολογεί η πιθανολογούμενη υποψηφιότητα για αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπα Νέα δεδομένα στη κεντροαριστερά και στο δημόσιο βίο της χώρας, δρομολογεί η πιθανολογούμενη υποψηφιότητα για αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπα Rating: 0

Είναι ο Γ. Παπανδρέου ο νέος σωτήρας της Κεντροαριστεράς ;

Είναι ο Γ. Παπανδρέου ο νέος σωτήρας της Κεντροαριστεράς ;

Νέα δεδομένα στη κεντροαριστερά και στο δημόσιο βίο της χώρας, δρομολογεί η πιθανολογούμενη υποψηφιότητα για αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

“Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα” κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τα στελέχη του προοδευτικού χώρου γι αυτό και οι ζυμώσεις στο πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο μόνος που μπορεί να συσπειρώσει  τη παράταξη και να ηγηθεί της κεντροαριστεράς αποτελώντας το αντίπαλο δέος του Κ. Μητσοτάκη, είναι ο Γ. Παπανδρέου.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να είναι ένας χαρισματικός πολιτικός αλλά απέτυχε παταγωδώς να συγκεράσει τις αποκλίνουσες τάσεις και τις ετερόκλητες συνιστώσες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας το έτσι σ` ένα σύγχρονο αστικό κόμμα.

Είναι κοινώς παραδεκτό, ότι ο δημόσιος βίος δεν μπορεί να λειτουργήσει υγιώς με τη σημερινή του μονοπολική μορφή, δηλαδή με μια αντιπολίτευση ανύπαρκτη και χωρίς εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης.

Βέβαια η απέλπιδα προσφυγή σε πολιτικούς γόνους και απόστρατους, αποτελεί από μόνη της απόδειξη της δυσλειτουργίας του πολιτεύματος αλλά και της νοσηρής Δημοκρατικής συμπεριφοράς δεκαετίες τώρα, του ιδίου του εκλογικού σώματος.  

Κων. Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή