Είναι ψήφος εθνικής αντίστασης και νέας μεταπολίτευσης Reviewed by Momizat on . Ο Γιώργος Λεπενιώτης γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Νομικά και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία, Ιστορία και Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμι Ο Γιώργος Λεπενιώτης γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Νομικά και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία, Ιστορία και Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμι Rating: 0

Είναι ψήφος εθνικής αντίστασης και νέας μεταπολίτευσης

Είναι ψήφος εθνικής αντίστασης και νέας μεταπολίτευσης

Ο Γιώργος Λεπενιώτης γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Νομικά και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία, Ιστορία και Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Α.Π.Θ. Διετέλεσε καθηγητής της Κοινωνιολογίας στη Σχολή Ξεναγών διδάσκων σε ανώτερες και ανώτατες σχολές και επιστημονικός συνεργάτης πολλών ερευνητικών, επιστημονικών κέντρων και φορέων, Δημοσίων και Ιδιωτικών. Δραστηριοποιήθηκε επιστημονικά ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικής οικολογίας και κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ συμμετείχε ως εισηγητής σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις και συνέδρια με συναφείς θεματικές.

Είχε διακριτή παρουσία στην ανάπτυξη του οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα και υπήρξε ιδρυτικό μέλος μερικών από τις πιο σημαντικές οργανώσεις κοινωνικής οικολογίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κ. Λεπενιώτη παρά το γεγονός ότι είστε ιδρυτικό στέλεχος  του οικολογικού κινήματος στη χώρα μας δεν είχατε ποτέ συμμετάσχει σε εκλογές. Τι άλλαξε τώρα και συμμετέχετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θα σας φανεί παράξενο αλλά διασκεδάζω λίγο με την έκπληξή του ερευνητή του μέλλοντος που θα διαπιστώσει ότι ένας Αγοραστός νίκησε έναν Πουτσιάκα και ένας Μιχαλάκης τον Λεπενιώτη. Αστειεύομαι βέβαια και σέβομαι όλους τους συνυποψηφίους  αλλά πιστεύω ότι η κρίση ίσως για πρώτη φορά έχει μετατρέψει τον πελάτη ψηφοφόρο πολίτη ψηφοφόρο και άλλωστε θέλουμε ένα θεσμικό βήμα έχοντας εμπιστοσύνη στις προτάσεις γι’ αυτό συμμετέχω για πρώτη φορά σε εκλογές.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Λεπενιώτη μιλήσατε στο παρελθόν για την” μέθοδο της κόμπρας” και την αλλαγή της ατζέντας που επιχειρούν να επιβάλουν σ’ αυτές Τις εκλογές οι Μνημονιακές  παρατάξεις τι ακριβώς εννοούσατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η μέθοδος της “κόμπρας” είναι να τυφλώνει τα θύματά της “ψεκάζοντας” τα θύματά της στα μάτια λίγο πριν χτυπήσει θανατηφόρα. Βάλτε στη θέση της κόμπρας την Μνημονιακή Δοσιλογική Αυτοδοικητική  εξουσία μαζί με τα “παπαγαλάκια της” και στη θέση του θύματος τον “εχθρό” λαό και θα αντιληφθείτε την ύπουλη επικοινωνιακή τακτική του συστημικού  εξουσιαστικού συμπλέγματος. Αγοραστού – Μιχαλάκη Για να αποφύγουν τα μεγάλα ερωτήματα που γεννά η βίαιη επίθεση. Είναι η μέθοδική  απόκρυψη της “ατζέντας” για την επίθεση που θα δεχτεί η  Αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία από την “κόμπρα” του νέου Μνημονίου μετά τις εκλογές.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Λεπενιώτη μπορείτε να μας δώσετε μερικά πιο χειροπιαστά παραδείγματα που να αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι τόσο άπληστοι που δεν περιμένουν ούτε να τελειώσει η εκλογική περίοδος. Η κόμπρα έχει δείξει το απεχθές πρόσωπό της εδώ και πολύ καιρό. Σας υπενθυμίζω ότι πολύ πρόσφατα ο Θεσσαλός Παττακός Κύριος Αγοραστός  έχει ανακοινώσει την εκποίηση της λίμνης Πλαστήρα ενώ παρελθόν αποκαλούν ήδη για την τοπική κοινωνία οι περίφημες λίμνες της Νάξου και το ΤΑΙΠΕΔ ήδη έχει δημοσιοποιήσει την εκποίηση της θεσσαλικής γης στην Πηνειάδα, στην Καλαμάτα και στην περιοχή Λιλής Τρικάλων. Για του λόγου το αληθές  μόλις προχθές ανακοινώθηκε και η ιδιωτικοποίηση των παραλιών όλης της χώρας με αποτέλεσμα η πρόσβαση κάθε Έλληνα πολίτη στη θάλασσα να συνεπάγεται με εισιτήριο σε ιδιώτες “νταβατζήδες”.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Λεπενιώτη μιλήσατε στην προεκλογική σας εκστρατεία για το δικαίωμα των οικολόγων να μιλάνε μόνο αυτοί για την κρίση και για το μνημόνιο. Από που προκύπτει αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προκύπτει από το γεγονός ότι είτε το γνωρίζουν μερικοί είτε όχι οι οικολόγοι με τις μικρές τους δυνάμεις ήταν οι μόνοι που αντιτάχθηκαν σε όλα αυτά που κατά  κοινή παραδοχή  δημιούργησαν το μεγάλο χρέος της χώρας. Οι οικολόγοι ήταν μόνοι τους εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων που υπνώτιζαν όλη την ελληνική κοινωνία, ήταν οι μόνοι που ήταν αντίθετοι στους εξοπλισμούς και στον  καταναλωτισμό για να αναφερθούμε μόνο στις τρείς μεγαλύτερες πληγές της κοινωνίας και της οικονομίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γιατί θεωρείτε σημαντικές της αυτοδιοικητικές εκλογές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι οικολόγοι της πίστευαν πάντα ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση, η τοπική κοινωνία αποτελεί προνομιακό χώρο για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και του έθνους από την γένννησή της έως σήμερα. Σήμερα το μνημόνιο έχει στόχοποιήσει την τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέποντας τον πολίτη σε πελάτη.  θα μπορούσε να πει κανείς και σήμερα ότι η υπάρχει μια ιστορική αντιστοιχία τόσο στις αρνητικές συγκυρίες όσο και στις μεγάλες ευθύνες της τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στην οικονομική, πολιτισμική και περιβάλλοντική επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας όπως στις μεγάλες ιστορικές στιγμές του έθνους (επανάσταση 21-Εθνική αντίσταση)

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Λεπενιώτη είναι γνωστή η ικανότητά σας να διατυπώνεται επιγραμματικά τις σκέψεις σας και μάλιστα πολλές από αυτές αποτέλεσαν αντικείμενο πνευματικής κλοπής. Θα σας παρακαλούσα να μου χαρακτηρίσετε με τον ίδιο τρόπο τους υποψήφιους Περιφερειάρχες της Θεσσαλίας και αρχίζω με τον Αγοραστό, πως των χαρακτηρίζετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κατά την γνώμη μου είναι ένας μικρό επαρχιώτης μεταμοντέρνος Παττακός ο οποίος έχει μεγάλο έλλειμμα γνώσεων και αισθητικής αλλά 400 μνημονιακούς εφαρμοστικούς  νόμους από πίσω του.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η γνώμη σας για τον κύριο Τσιλιμίγκα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι κατά την γνώμη μου ένας guest STAR των εκλογών, δεν παίζει στο μνημονιακό το έργο αλλά κουβαλάει ένα έντιμο όνομα σαν χρήσιμος άσχετος.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η γνώμη σας για την κυρία Διώτη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θα μπορούσε να εμβαθύνει λίγο περισσότερο στο μνημόνιο και στις διατάξεις που αφορούν την περιοχή μας. Για την ώρα κρατά κλειστό το μνημόνιο και μας διαβάζει συνεχώς το εξώφυλλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για την υποψήφια των ΑΝΕΛ κυρία Χρύσοβελόνη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 10

Είναι απλό η συμπαθής κυρία διαβάζει το πίσω εξώφυλλο του “Μνημονίου”

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους υποψηφίους του ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κύριε Λεπενιώτη  τι έχετε να πείτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η γνώμη μου είναι σαφής, μαζί με όλη την εκτίμησή μου πει θα το πρόσωπό τους. Αν ο θεσμός είναι εχθρικός καιι “αθεράπευτος” δεν συμμετέχεις. Η στάση τους θυμίζει ένα σύνθημα του ΚΚΕ(μλ) “Οι εκλογές είναι απάτη, ψηφίστε ΚΚς(μλ)

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον υποψήφιο κύριο που Πουτσιάκα της”Οικολόγικής  Θεσσαλίας” σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κατά την γνώμη μου ο κύριος Πουτσιάκας είναι ένας δρομέας μεγάλων αποστάσεων και τρέχει να προλάβει το χρόνο της πολιτικής οικολογίας που χάθηκε άδικα χρόνια τώρα  και πιστεύω  ότι αυτή τη φορά θα πετύχουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τέλος κύριε Λεπενιώτη σας ζητούμε μια γενική πρόβλεψη για τις ερχόμενες εκλογές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ψήφος στις ερχόμενες εκλογές θα είναι ψήφος Εθνικής αντίστασης που θα γεννήσει μια Νέα Μεταπολίτευση. Είναι φανερό ότι στις προηγούμενες εκλογές ο φόβος νίκησε την ελπίδα είμαι βεβαίως τώρα ότι ο φόβος μπροστά στην ελευθερία θα υποχωρήσει και θα δώσει την θέση του στην ελπίδα για μια νέα Ελλάδα στην οποία σίγουρα οι οικολόγοι θα έχουν μια πολύ σημαντική δημιουργική συμμετοχή.

Αφήστε το σχόλιο σας