Είσαι “ΜΕΣΑ” για τη συνδικαλιστική παράταξη; ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Momizat on . Νέα συνδικαλιστική παράταξη ιδρύεται στα μέσα του Μαρτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια κίνηση που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, αφού υπήρχε μεγάλο κενό σε αυτόν Νέα συνδικαλιστική παράταξη ιδρύεται στα μέσα του Μαρτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια κίνηση που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, αφού υπήρχε μεγάλο κενό σε αυτόν Rating: 0

Είσαι “ΜΕΣΑ” για τη συνδικαλιστική παράταξη; ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ

Είσαι “ΜΕΣΑ” για τη συνδικαλιστική παράταξη; ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα συνδικαλιστική παράταξη ιδρύεται στα μέσα του Μαρτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια κίνηση που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, αφού υπήρχε μεγάλο κενό σε αυτόν τον τομέα.Το όνομα της παράταξης είναι «Μέτωπο Εργαζομένων για τη Συνδικαλιστική Αντεπίθεση» (Μ.Ε.Σ.Α.)και η ιδρυτική της Συνδιάσκεψη έχει ορισθεί για τις 15-16 Μαρτίου (Σινέ Κεραμεικός / Κεραμεικού 61).

Το κάλεσμα για τα Τρίκαλα αναφέρει:

 

Σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει βιώσει η εργατική τάξη της χώρας μας, μαζί και το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για ανέξοδες διαπιστώσεις.

Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός του παρατηρητή και απλού σχολιαστή αυτών που γίνονται και θα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στην καταστροφή.

Υπάρχει και ο δρόμος της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης. Είναι το μονοπάτι που αν και όχι χωρίς δυσκολίες μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια, μακριά από τις τρόικες. Είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει την εργατική τάξη στο ξέφωτο της αξιοπρέπειας και το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε μια αναγεννητική προσπάθεια, ανασυγκρότησης του.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας δε παραιτούμεθα, δεν εγκλωβιζόμαστε στη θεωρία των ατομικών λύσεων σε βάρος της συλλογικής δράσης.

Αντίθετα: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΙΚΑΜΕ!

Συναγωνιστές από τα παλιά, παρόντες στις μικρότερες και μεγαλύτερες μάχες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, μέλη από διαφορετικές παρατάξεις με διαφορετικές διαδρομές και προέλευση, που δοκιμάσαμε τις αντιστάσεις μας και τη στράτευση μας χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς ταλαντεύσεις στο στόχο της ανατροπής των πολιτικών λιτότητας τα τελευταία πέτρινα χρόνια της μνημονιακής λεηλασίας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα νέο εγχείρημα.

Κουβαλώντας μαζί μας, χωρίς να τα κρύβουμε,

  • την ιδεολογική, πολιτική και συνδικαλιστική μας παράδοση,
  • τις θέσεις και αρχές που πηγάζουν από τις ιστορικές αξίες του εργατικού κινήματος (την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ταξική πάλη),
  • την ανιδιοτελή δράση, δ)τη μετωπική σύγκρουση με κάθε μορφή συντεχνίας και παραγοντισμού ξεκινάμε.

Στις 15-16 Μάρτη και εργαζόμαστε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, για να εκπροσωπήσουμε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων της επαναθεμελιώσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για ένα κίνημα που θα μπορεί να δίνει και να κερδίζει μάχες.

Σ’ αυτό το ταξίδι χρειαζόμαστε και αναζητάμε

–    τη φρεσκάδα και το όραμα χιλιάδων νέων εργαζομένων που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες κρατούσαν μέχρι σήμερα έξω από τα συνδικάτα,

–   την πείρα και το πείσμα ανθρώπων που μετά από πολλά ή περισσότερα χρόνια δουλειάς θέλουν να δουν τις αγωνίες και τους κόπους τους να εκπροσωπούνται και όχι να χρησιμοποιούνται,

–    τους συνδικαλιστές που έδωσαν και δίνουν με αυταπάρνηση, με αυτοθυσία, με ανιδιοτέλεια, με απειλές, με δικαστικές διώξεις, τη μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές των μεγάλων εργατικών αγώνων, των συγκλονιστικών διαδηλώσεων, τη ριζοσπαστικότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, στη Χαλυβουργία, στις Συγκοινωνίες, στην Υγεία, στην Παιδεία, στα Εργοστάσια, στους ΟΤΑ, στις επιχειρήσεις με εργαζόμενους στην επισφάλεια.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας, στον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό δημιουργούμε ένα αγωνιστικό, αυτόνομο και διεκδικητικό ρεύμα μέσα στο σ.κ, για τη δημιουργία μαζί με άλλες συλλογικότητες και δυνάμεις ενός μαζικού ταξικού πόλου που θα βάλει τη σφραγίδα του στην ίδια την πορεία την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του κινήματος.

–    Λειτουργούμε ενιαία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

–   Επεξεργαζόμαστε ενιαία και συνολικά τα προβλήματα των διαφόρων τμημάτων της εργατικής τάξης κι απαντάμε πολιτικά, ταξικά και αγωνιστικά σε αυτά.

–   Συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ενότητα της δράσης του συνόλου των εργαζομένων.

–    Φτιάχνουμε τα σωματεία που χρειαζόμαστε.

–   Κερδίζουμε τη δουλειά που δικαιούμαστε.

–    Κατακτούμε τη ζωή που ονειρευόμαστε.

Σε θέλουμε μαζί μας. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Μ.Ε.Σ.Α;

Η πρωτοβουλία για την συγκρότηση της νέας παράταξης, καλεί τους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού  τομέα, τους συνταξιούχους και τους ανέργους,

 σε συνεδρίαση την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων,

με ομιλητή τον  Ζήση Καπράνα, μέλος Πρωτοβουλίας για την συνδιάσκεψη του Μ.Ε.Σ.Α. 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή