"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Είχαν …Άγγελο τα Τρίκαλα!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Τσαγκαράκης οδήγησε τους κυανέρυθρους στην πρώτη τους νίκη.

9

sportrikala

Κάθε νίκη στην Α1 είναι μεγάλη νίκη. Με αυτό το μότο ξεκινάμε για να καταλαβαινόμαστε. Και όταν έρχεται η νίκη και όχι η ήττα σε ένα από τα δύο όλα και όλα «ματιασμένα» παιχνίδια του Α” γύρου αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντική ήταν η επικράτηση στο παιχνίδι αυτό.

Μία νίκη που ήρθε εκτός απο την πίεση για το αποτέλεσμα αλλά και με Μανωλόπουλο απών και με τον Λίποβι να μην βγαίνει στην επανάληψη λόγω τραυματισμού (ελαφρύ διάστρεμμα).

Μία νίκη που ήρθε χάρη στην ψυχή και το πάθος που έβγαλε η ομάδα όταν έμεινε δέκα πόντους πίσω με ηγέτη τον Άγγελο Τσαγκαράκη που «παστέλωσε» τρία τρίποντα στην σειρά και έβαλε την ομάδα μπροστά στο σκορ μετά απο ώρα.

Προς το τέλος η αλήθεια είναι ότι φλερτάραμε με την …αυτοκτονία, έγιναν πολλά αβίαστα λάθη αλλά ο Απόλλων δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί και να ξαναμπει στο παιχνίδι. Στο τέλος ήρθε το καλάθι απο τον Μακ Μίλαν με προσωπική ενέργεια που διαμόρφωσε και το τελικό 65-60.

Αναλυτικά η ροή του αγώνα:

Τα Τρίκαλα μπήκαν στο ματς δείχνοντας μεγαλύτερη ομοιιογένεια, κάτι λογικό και αναμενόμενο απέναντι σε μια ομάδα που μεσοβδόμαδα έκανε δύο αλλαγές παικτών. Με οργανωμένο παιχνίδι οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερά ένα προβάδισμα το οποίο στο 7′ ήταν στο 14-8, όμως, σταδιακά ο Απόλλωνας άρχισε να βρίσκει λύσεις. Αρχικά με τον Καλινόσκι και στη συνέχεια με τον Βεργίνη, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 11-2, προηγήθηκαν με 19-16 και το δεκάλεπτο έλγξε ισόπαλο με 19-19.
Το τέμπο του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού οι δύο προπονητές έριξαν το βάρος στην άμυνα. Το παιχνίδι έγινε σκληρό, το βιαστικό σε πόλλές περιπτώσεις μπάσκετ έμεινε στους… πάγκους και ο Απόλλωνας έδειχνε να αντεπερξέχεται καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 26-21 με σερί 7-0 στο 15′, κράτησαν το προβάδισμα με το 31-26 στο 17′ και πήγαν και στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 33-30 απέναντι στα Τρίκαλα που είχαν αποκτήσει εμφανές επιθετικό πρόβλημα στο σετ παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ισορροπημένα, όμως, ο Εντιν Μπάβσιτε αποδείχθηκε καταλυτικός. Ο έμπειρος ψηλός του Απόλλωνα άρχισε να παίρνει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, σκόραρε 8 συνεχόμενους πόντους και έφερε την ομάδα του στο +10, με το 39-49 στο 27’30» να δημιουργεί κατάσταση υπεροχής για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπάρλοου πήρα πάνω του την κατάσταση, πλησίασε στο σκορ και το 46-50 του δεκαλέπτου άφηνε τα πάντα ανοιχτά για το φινάλε.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν την τελευταία περίοδο με σερί 5-0 και με τρίποντο του Τσαγκαράκη προηγήθηκαν με 51-50. Ο ίδιος παίκτης αποδείχτηκε… καυτός σκόραρε άλλα δύο τρίποντα στις επόμενες επιθέσεις και έφερε τα Τρίκαλα μπροστά με 57-52 και με 59-54 φτάνοντας τους 11 συνεχόμενους προσωπικούς ποντους!

Ο Απόλλωνας πάντα με τον Μπάβσιτε αξιόπιστη λύση πλησίασε στο 63-60 όμως μπάινοντας στο τελευταίο λεπτό ο Μακ Μίλαν με ένα παλικαρίσιο καλάθι έκανε το 65-60, χάνοντυας και τη βολή για να διευρύνει το προβάδισμα.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-33, 46-50, 65-60
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 6, Μπιρούτα 9(1), Τσαγκαράκης 16(4), Μπάρλοου 13(2), Χότον 2, Μανωλόπουλος, Λίποβι 5(1), ΜακΜίλαν 10(1), Καλλές 4, Βαρυτιμιάδης
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Μέξας): Ράσελ 8, Μαστρογιαννόπουλος, Κουζέλογλου 6, Τσιάρας (1), Καλινόσκι 10, Χίκι, Βεργίνης 9(1), Σλαφτσάκης 5, Μπάβσιτς 15(3), Βίτκοβτας 3(1)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης