Εγγραφές στη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων (Μικτής και Δωματίου), που αποτελούν τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων (Μικτής και Δωματίου), που αποτελούν τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Rating: 0

Εγγραφές στη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

Εγγραφές στη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων (Μικτής και Δωματίου), που αποτελούν τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Οι εβδομαδιαίες πρόβες για το Μικτό τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων έχουν οριστεί για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και ώρα 20:30-22:00 ενώ για τη Δημοτική Χορωδία Δωματίου «Αρμονικές Φωνές» τη Δευτέρα 21:00-22:00 στην αίθουσα του υπογείου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων.Εγγραφή και συμμετοχή: Δωρεάν
Σύντομο βιογραφικό μικτής Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων
Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων ιδρύθηκε το 1976 και σήμερα αποτελεί τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Είναι μικτή, a capella χορωδία. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές χορωδιακές συναντήσεις, φεστιβάλ και διεθνείς διαγωνισμούς, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτα στιγμιότυπα από την πορεία της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων αποτελούν η συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μπάσο Δημήτρη Καβράκο και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, στα Τρίκαλα το 2002, η συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό “Festa Musicale”, στο Όλομουτς της Τσεχίας το 2003, όπου απέσπασε ασημένιο μετάλλιο και τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 173 συμμετέχουσες χορωδίες, καθώς και τιμητική διάκριση. Τέλος, η συμμετοχή της στο 10ο διεθνή διαγωνισμό Χορωδιών που έγινε στη Βουδαπέστη το 2005, όπου απέσπασε δύο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες κλασική και φολκλόρ. Σημαντική είναι επίσης και η δισκογραφική εργασία της Χορωδίας στο έργο του Δ. Παπαποστόλου “Missa Greca II”, με συμμετοχή της ορχήστρας δωματίου “Pro Art”, και άλλων χορωδιακών συγκροτημάτων, σε κείμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Λειτουργίας. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει έργα όλων των μουσικών εποχών, όπως μοτέτα της Αναγέννησης, έργα Κλασσικών συνθετών, Ελληνικά Δημοτικά, Λαϊκά, σύγχρονα τραγούδια και Εκκλησιαστική Μουσική. Παράλληλα, η Χορωδία είναι μέλος διαφόρων Χορωδιακών Οργανισμών, ελληνικών και ξένων: «Στέγη Χορωδιών», «Ένωση Χορωδιών Ελλάδος», “Musica – Mundi Interkultur Foundation”, “International Federation for Choral Music” (I.F.C.M.), καθώς έχει και την αυτόνομη παρουσία της στον διαδικτυακό χώρο, με δική της ιστοσελίδα. Επιπρόσθετα, συμμετέχει στα πανελλήνια συνέδρια Χορωδιών, με σκοπό την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του υλικού της. Τη καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος κα Ελένη Ζιάκα.

Σύντομο βιογραφικό Δημοτικής Χορωδίας Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές – Voci Intonate»
Η Δημοτική Χορωδία Δωματίου «Αρμονικές Φωνές – Voci Intonate» αποτελεί το νεανικό τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων. Υπήρχε σαν σκέψη  στη συνείδηση των χορωδών και της μαέστρου κας Ελένης Ζιάκα, από το 2005 και μετά το 10ο διαγωνισμό χορωδιών στη Βουδαπέστη το 2005. Απέκτησε όμως οντότητα επίσημα πλέον το Φθινόπωρο του 2007 με απόφαση του Δ.Σ του Π.Ο.Δ.Τ. (ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ).  Ήδη αποτελείται από 15 τουλάχιστον ενεργά μέλη που πραγματοποιούν τις πρόβες τους στην αίθουσα της Δημοτικής Χορωδίας. Είναι όλοι τους νέοι άνθρωποι με αγάπη στο χορωδιακό τραγούδι όποιας μορφής, ύφους, εποχής και συνθέτη. Τη καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας δωματίου έχει και πάλι η μαέστρος κα Ελένη Ζιάκα.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στα παραπάνω τμήματα ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, να χρησιμοποιήσουν έναν από τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας.

Εγγραφές – Επικοινωνία:
Τρίτη, Πέμπτη 20:30 – 22:00 (αίθουσα υπογείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρικκαίων)
Τηλέφωνο: 6974648801 (Ελένη Ζιάκα, Μαέστρος)
Email: choirtrik@yahoo.gr
Website: www.municipalchoirtrikala.com

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή