"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Εγκαίνια της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας σε νέο σύγχρονο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mesogeiaki monada bolos

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο νέος χώρος όπου ήδη λειτουργεί η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στην ανακατασκευασμένη πτέρυγα του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου Βόλου. Η Μονάδα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 15 ασθενών ταυτόχρονα, ενώ οι δύο γιατροί που τη στελεχώνουν παρακολουθούν 150 αρρώστους από όλη τη Μαγνησία. Ο προϋπολογισμός ανακατασκευής της παλιάς πτέρυγας, όπου συστεγάζεται η Β” Παθολογική και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, ενώ έως το τέλος του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει και η Ψυχιατρική Μονάδα, ανέρχεται στο ποσό των 5.750.000 €.
Mesogeiaki anaimia bolos
Τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη και Αργύρη Κοπάνα, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, επισημαίνοντας οτι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Εξήρε την αποτελεσματικότητα του διοικητή του Νοσοκομείου αλλά και τη συμβολή των υπηρεσιών στην ολοκλήρωση του έργου. “Αυτό το παράδειγμα και το πρότυπο συνεργασίας, πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα Νοσοκομεία, διότι όλα αλλάζουν, το νέο ΣΕΣ είναι διαφορετικό από το ΕΣΠΑ και πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε περιθώριο χρόνου», δήλωσε.
Τη συμβολή του συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία αλλά και συλλόγων ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, εξήρε με τη σειρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κ. Καραμπάτσας.
Ο γιατρός της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας Στέλιος Λαφινιάτης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλη μονάδα, όπου παρακολουθούνται 150 ασθενείς περίπου. “Είμαστε σε ένα πολύ καλό θεραπευτικό επίπεδο και είμαστε χαρούμενοι που σήμερα τα παιδιά μας έχουν το σπίτι τους».

Τέλος, ο Αντώνης Μπέκος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου, τόνισε ότι τα εγκαίνια ήταν κάτι που περίμεναν όλοι οι πάσχοντες. «Θέλαμε όλοι καλύτερες συνθήκες και ισάξιες με τους άλλους ασθενείς του Νοσοκομείου. Ο χώρος αυτός είναι πραγματικά ανθρώπινος»,
Ο αξονικός τομογράφος
Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να λειτουργήσει και ο νέος αξονικός τομογράφος, η εγκατάσταση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει. Ο κ. Καραμπάτσας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αφού περάσει από τον έλεγχο του Δημόκριτου θα είναι έτοιμος να δοθεί προς χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης