Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ε 65 Reviewed by Momizat on . Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, πρόταση ψηφίσματος για την κατάργηση των διοδίων.             Το σχετικό ψ Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, πρόταση ψηφίσματος για την κατάργηση των διοδίων.             Το σχετικό ψ Rating: 0

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ε 65

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ε 65

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, πρόταση ψηφίσματος για την κατάργηση των διοδίων.

            Το σχετικό ψήφισμα επικκέντρωνε στην επιβολή νέου χαρατσιού στους κατοίκους της Δ. Θεσσαλίας και τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούν το αυτοκινητόδρομο Ε-65 , έναν τυφλό αυτοκινητόδρομο στην κυριολεξία. Στο συγκεκριμένο τμήμα του Ε-65  για μία διαδρομή 80 χλμ (Τρίκαλα – Ξυνιάδα) το κόστος θα φτάνει τα 5 ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση του δρόμου ως τη Λαμία το κόστος θα ανέρχεται στα 11 ευρώ.

            Επίσης,  τόνιζε ότι τη στιγμή που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι έχουν χρυσοπληρώσει την κατασκευή σύγχρονων δρόμων μέσω της φορολογίας των τελών κυκλοφορίας, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τους υπέρογκους φόρους για αγορα αυτοκινήτου, τα ασφάλιστρα και ξανακαλούνται να πληρώσουν κι άλλα χαράτσια με νέα διόδια. Είναι “η δίκαιη ανάπτυξη” που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ωστόσο θα κοστίζει ακριβά για τον λαό. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους και εισπράττουν τεράστια ποσά.

            Το ψήφισμα κατέληγε στο ότι ο λαός μας έχει δικαίωμα σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους γι’ αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να εκφράσει την αντίθεσή του στο νέο χαράτσι και να απαιτήσει από την κυβέρνηση

 

  • Την κατάργηση άμεσα όλων των διοδίων.
  • Την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Την ελεύθερη διέλευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη και να ακυρωθεί κάθε καταδίκη όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν.

 

            Κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της μείζονος  αντιπολίτευσης, αλλά και ο Δήμαρχος, εντόπιζαν στις τοποθετήσεις τους το άδικο της ύπαρξης των διοδίων σε έναν μισοτελειωμένο αυτοκινητόδρομο, και η λύση που προτείνανε ήταν ο εξορθολογισμός των διοδίων και όχι η κατάργησή τους.

            Τελικά το συγκεκριμένο ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί απόφαση τους Δημοτικού Συμβουλίου, αφού 14 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, ενώ 7 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν παρών και 6 ψήφισαν κατά.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή