Εγκρίθηκε η τροπολογία για τις προαγωγές μαθητών της Α’ Λυκείου Reviewed by Momizat on . Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για την «Προαγωγή και απόρριψη των μαθητών της Α΄ τάξης Ημερήσιου και τ Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για την «Προαγωγή και απόρριψη των μαθητών της Α΄ τάξης Ημερήσιου και τ Rating: 0

Εγκρίθηκε η τροπολογία για τις προαγωγές μαθητών της Α’ Λυκείου

Εγκρίθηκε η τροπολογία για τις προαγωγές μαθητών της Α’ Λυκείου

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για την «Προαγωγή και απόρριψη των μαθητών της Α΄ τάξης Ημερήσιου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου».

Πλέον για την προαγωγή των μαθητών της Α΄ τάξης του ημερήσιου Λυκείου και των Α΄ και Β’ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται η επίτευξη Μέσου Όρου ετήσιας επίδοσης στους κλάδους μαθημάτων της «Ελληνικής Γλώσσας» και των «Μαθηματικών» τουλάχιστον δέκα (10).

Παράλληλα, με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε στην τροπολογία όταν κάποιος μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα και έχει τουλάχιστον οκτώ σε έναν ή δυο κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα» ή «Μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του δώδεκα και πέντε δέκατα (12,5) -ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα», «Μαθηματικά» και «Φυσικές Επιστήμες»- τότε προάγεται.

Συνοπτικά για την προαγωγή μαθητή χρειάζεται: γενικός βαθμός 10, μέσος όρος προφορικής και γραπτής βαθμολογίας στα μαθήματα της «Ελληνικής Γλώσσας» και των «Μαθηματικών» τουλάχιστον 10 και μέσος όρος προφορικής και γραπτής βαθμολογίας τουλάχιστον 8 σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα. Αν ο μαθητής δεν έχει γενικό βαθμό 10, επαναλαμβάνει τη φοίτηση. Αν ο μαθητής δεν έχει τους μέσο όρο 10 σε «Ελληνική Γλώσσα» και «Μαθηματικά» και 8 στα υπόλοιπα μαθήματα, παραπέμπεται σε επανεξέταση τον Σεπτέμβριο στο μάθημα που υστέρησε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή