Εγκρίθηκε ο απολογισμός της ΕΑΣΤ για το 2013 Reviewed by Momizat on . Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Αντιπροσωπευτική Γενική Συνέλευση της Ε.Α.Σ. Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Οργάνωσης, ο ι Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Αντιπροσωπευτική Γενική Συνέλευση της Ε.Α.Σ. Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Οργάνωσης, ο ι Rating: 0

Εγκρίθηκε ο απολογισμός της ΕΑΣΤ για το 2013

Εγκρίθηκε ο απολογισμός της ΕΑΣΤ για το 2013

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Αντιπροσωπευτική Γενική Συνέλευση της Ε.Α.Σ. Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Οργάνωσης, ο ισολογισμός και ο απολογισμός της προηγούμενης χρήσης.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, «Με κύκλο εργασιών του Συνεταιριστικού Ομίλου που προσεγγίζει τα 50 εκ. ευρώ ο ισολογισμός αποδεικνύει ότι η Ένωση παραμένει μία από τις ισχυρότερες συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας με μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει την εκκόκκιση βαμβακιού, τη συλλογή και εμπορία δημητριακών, την παραγωγή ζωοτροφών, την οξοποιία «Μετέωρα», τη διάθεση αγροτικών εφοδίων, την προσφορά πιστοποιημένων υπηρεσιών στους αγρότες μέσω της e-AGRI και την γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ η οποία την περασμένη οικονομική χρήση διεύρυνε τον τζίρο της προσεγγίζοντας τα 20 εκ. ευρώ και επεκτάθηκε σε νέες αγορές κάνοντας γνωστά τα ποιοτικά της προϊόντα.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Τ. κ. Αχιλλέας Λιούτας, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που χαίρει η Ένωση η οποία όχι απλώς πλήρωσε στην ώρα τους, τους παραγωγούς βαμβακιού, αλλά κατάφερε να εισάγει και νέες πολιτικές στα δημητριακά (αποθήκευση για λογαριασμό του παραγωγού) οι οποίες αποβαίνουν προς όφελος των αγροτών οι οποίοι χωρίς πρόσθετο κόστος απολαμβάνουν σήμερα μεγαλύτερες τιμές απ’ ότι κατά την συγκομιδή των προϊόντων.

Ο κ. Λιούτας αφού ευχαρίστησε τους αγρότες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Ένωση, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δυσχερές οικονομικό κλίμα στο οποίο δραστηριοποιείται η Οργάνωση και το οποίο μαζί με μια σειρά άλλους παράγοντες, δεν την άφησε ανεπηρέαστη. Ωστόσο, τόνισε ότι το Δ.Σ. απέδειξε ότι έχει την ετοιμότητα, τα αντανακλαστικά και την ευελιξία αντιδρώντας άμεσα όταν αυτό απαιτείται. Ο κ. Λιούτας αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξουν παγιωμένες νοοτροπίες οι οποίες αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό προέβαλε ένα νέο πρότυπο συνεταιρισμού. Ένα συνεταιρισμό που δεν απεμπολεί το συνεταιριστικό πνεύμα αλλά που θα λειτουργεί με ευελιξία στο πλαίσιο του σύγχρονου επιχειρείν.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά τους στις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε δύο βασικές βιομηχανίες του Ομίλου. Στην Οξοποιία Μετέωρα στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις που διασφαλίζουν τη μεγιστοποίηση του οφέλους αλλά και στην ΤΡΙΚΚΗ για την οποία τόνισε: «καταφέραμε να θέσουμε τις προϋποθέσεις που θα φέρουν το Εργοστάσιο Γάλακτος σε τροχιά σημαντικής επέκτασης. Ήδη επέστρεψε δυναμικά στην κερδοφορία ενώ ο τζίρος του αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκ. ευρώ καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Η πορεία του Εργοστασίου θα είναι ανοδική αποτελώντας το καμάρι του Ομίλου μας».

 

Αφήστε το σχόλιο σας