Εδώ είναι οι πόρνες του συστήματος Reviewed by Momizat on . Το 1831 η Αθήνα ήταν χωριό 3.000 κατοίκων.  Το 1940 είχε 1.100.000.. Το 1970 2.500.00 Σήμερα 5.000.000 Ένα αγροτικό τοπίο με περίκλειστα βουνά, εκατοντάδες ρέμα Το 1831 η Αθήνα ήταν χωριό 3.000 κατοίκων.  Το 1940 είχε 1.100.000.. Το 1970 2.500.00 Σήμερα 5.000.000 Ένα αγροτικό τοπίο με περίκλειστα βουνά, εκατοντάδες ρέμα Rating: 0

Εδώ είναι οι πόρνες του συστήματος

Εδώ είναι οι πόρνες του συστήματος

Το 1831 η Αθήνα ήταν χωριό 3.000 κατοίκων. 
Το 1940 είχε 1.100.000..
Το 1970 2.500.00
Σήμερα 5.000.000
Ένα αγροτικό τοπίο με περίκλειστα βουνά, εκατοντάδες ρέματα και μεγάλα ποτάμια εντός του ιστού, πηγάδια από την αρχαιότητα. 
Σε ελάχιστα χρόνια η Αττική από σύμπλεγμα χωριών και μαχαλάδων μή Ευρωπαϊκού τύπου μεταμορφώθηκε με τρομερή οικιστική και χωροταξική βία σε ένα πολυάνθρωπο πολυδαίδαλο σύστημα που εξαφάνισε ρέματα και ολόκληρα ποτάμια(!!!) λόγω της πληθυσμιακής συσσώρευσης προς όφελος ενός προτύπου κράτους πόλης.
Μια πόλη ένα κράτος.
Η Αττική έχει το καλύτερο κλίμα στον κόσμο και τον πιο όμορφο ήλιο.
Μετά τον Εμφύλιο οι κυβερνήσεις μή έχοντας καμία διάθεση να διαχύσουν σωστά τα τεράστια ποσά που έλαβαν από το Αμερικάνικο σχέδιο Μάρσαλ για την διατήρηση της χώρας εκτός Σοβιετικής επιρροής, έδωσαν όλη την χώρα και ειδικά την Αττική στους μαφιόζους της Αντιπαροχής.
Εξοντώθηκε το καταπληκτικό νεοκλασικό τοπίο που κοσμούσε την Αθήνα προς όφελος μιας βάρβαρης ανάπτυξης βόθρων, κακάσχημων πολυκατοικιών, μπαζωμένων ποταμών και ρεμάτων,ξήλωμα του τραμ, επιβολή των κτελ και ταξί και ΙΧ,διαμόρφωσαν δηλ ένα πολιτισμό της ιδιώτευσης του ατομικού συμφέροντος απέναντι στην συλλογικότητα που συμβόλιζε συμβόλιζε τραμ και το Μετρό. .
Στην Αθήνα έγινε ακριβώς το αντίθετο απο ότι σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
Εκεί με χιλιάδες βομβαρδισμούς που ισοπέδωσαν μεγάλες πόλεις έγιναν ξανά μοντέλα ομορφιάς. .
Εδώ ασχήμια, μπάζα, αναρχία.
Μετά ήρθαν και οι καταπατητές με τις φωτιές, οι βιομήχανοι με τις αποθήκες χωρίς σχέδιο σε χιλιάδες στρέμματα μέσα στην μέση του πουθενά χωρίς καμία πρόνοια για χωροταξία και αντιπλημμυρικά..
Έτσι χτίστηκε η μεταπολεμική Ελλάδα.
Χάθηκαν πολλοί σε πολλές πλημμύρες και φωτιές όλα αυτά τα χρόνια..
Αλλά το μοντέλο ανάπτυξης δεν αλλάζει επειδή δεν έχουμε κουλτούρα δόμησης ελεύθερου χώρου.
Επειδή βγήκαμε από την Τουρκοκρατία αλλά δεν εμπιστευθήκαμε ούτε τον αρχαίο πρόγονο Ιππόδαμο τον μέγιστο στον πλανήτη πολεοδόμο ούτε τους σύγχρονους μαθητές του στην Ευρώπη.
Γιατί στην Ελλάδα είναι Θεός το παρασιτικό συμφέρον. .
Εργολάβοι, πολιτευτές, ενδιάμεσοι. .
Δεν υπάρχει έννοια σεβασμού του συλλογικού Δημοσίου χώρου και ζωής.
Στην Αγγλία είναι Ιερά αυτά.
Εδώ είναι οι πόρνες του συστήματος που τις ξεσκίζουν όλοι και τζάμπα. .
Αιώνια Αγωνία μνήμη των αθώων νεκρών. ..

Γιωργος Γεωργιαδης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή