"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Εδώ και 13 μήνες περιμένουν να πληρωθούν…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλλά και θύματα της αρρυθμίας που προκάλεσε η πρόσφατη αλλαγή της δομής στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας έπεσαν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των αγροτικών ιατρείων, τόσο στη Θεσσαλία όσο και στη Στερεά Ελλάδα.

Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι να παραμένουν απλήρωτες εδώ και… 13 μήνες, ολόκληρο δηλαδή το 2015 και τον Ιανουάριο του 2016.

Στα αγροτικά ιατρεία οι θέσεις καθαριστριών δίνονται μέσω των αντίστοιχων δημοτικών ενοτήτων με κοινωνικά κριτήρια, ενώ η μηνιαία τους αποζημίωση είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ακόμα και της τάξεως των 45 ευρώ!

Πρόκειται παράλληλα για γυναίκες ηλικιωμένες, ή μητέρες ατόμων με αναπηρία, ή και για άτομα με προσωπικά προβλήματα υγείας.

Το πρόβλημα είναι ένα μόνο από τα πολλά που προσπαθεί να λύσει η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων της την περασμένη άνοιξη κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις αρρυθμίες από την αλλαγή στη δομή της, τις καθυστερήσεις από την αναγκαία μετατροπή του νομικού πλαισίου και την απορρόφηση των αναγκών… συνολικά 1.800 εργαζομένων στις εκατοντάδες δομές που πέρασαν εκείνο το διάστημα στις αρμοδιότητές της.

Η διαβεβαίωση που δόθηκε είναι το ζήτημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των καθαριστριών στα αγροτικά ιατρεία θα αντιμετωπιστεί ευθύς μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός της 5ης ΥΠΕ για το τρέχον έτος, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να υπογράψουν το επόμενο διάστημα οι συγκεκριμένες εργαζόμενες και συμβάσεις εργασίας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης