"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Εδώ ο κόσμος χάνεται …

lafarm

Σχετικά άρθρα

krisi
Γράφει ο γιατρός και συγγραφέας Χρήστος Γκίμτσας :
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Κορωνάκη , γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Αν είναι να βγούμε στους δρόμους για να τρομάξουν οι δανειστές , πες μας και που μοιράζουν όπλα . Διότι άοπλοι που να πάμε. Μου θυμίζει εκείνο το «ξυπόλυτοι στα αγκάθια…». Εκτός και αν πρόκειται για πρόβα επαναστατικής γυμναστικής, οπότε να σουλατσάρουμε με κανένα σορτσάκι και τίποτα σπορτέξ , έτσι, να πάρουμε και λίγο αέρα. Καλοκαιράκι μπήκε.
tsipras a
ΠΡΟΣ Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α. μεριά , γενικώς: Όταν πρόκειται να «κοντράρεις» θεσμούς με μακρύ παρελθόν και βαθιά ριζωμένους, όπως το θρησκευτικό συναίσθημα και η πίστη και να κριτικάρεις τα λεγόμενα ιερά λείψανα, κοίτα να είσαι βαριά οπλισμένος και όχι να επιτίθεσαι με τσιτάτα του είδους « μεσαίωνας και όπιο του λαού». Μία μπαταριά σας έριξε ο Αρχιεπίσκοπος με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και τα μαζέψατε σαν βρεμένες γάτες , μόλις είδατε ποια είναι η πραγματική δύναμη του. Χώρια που μέσα στις γραμμές σας είχατε και τον πεμπτοφαλαγγίτη Μιχελολογιαννάκη, που δηλώνει πιστός στα θαύματα.
pinakas
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ μεταπολεμική γενιά των γαλάζιων μουζαχεντίν την βιώσαμε. Κατευθείαν προερχόμενοι από τα σπλάχνα της δεξιάς και από τις οικογενειακές μήτρες της συντηρητικής παράταξης στελέχωσαν από άκρον εις άκρον την κρατική μηχανή, αφήνοντας ελάχιστες θέσεις για τους υπόλοιπους πληβείους. Κάτι σαν άλλοθι ,δηλαδή… Εκτός εάν και -ιδίως παλαιότερα- ήσουν κάτοχος βεβαρημένου πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων, οπότε έβγαινες αυτομάτως και από τους καταλόγους των πληβείων.
ΜΕΤΑ αφού η «επάρατος δεξιά μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» μας προέκυψε η δεύτερη γενιά των κρατικών μουζαχεντίν, των πρασίνων. Εκεί να δεις γλέντια ,καθόσον «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται». Το πόσο κράτησε η δικαίωση του αγώνα, είναι κάτι που θέλει ψάξιμο και ως προς την «δικαίωση» και ως προς τον «αγώνα». Πάντως εδώ πρέπει να είμαστε σωστοί. Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων καταργήθηκαν. Μία κομματική ταυτότητα η έστω ένα χαρτάκι νομαρχιακής η κλαδικής οργάνωσης όμως, ήταν απαραίτητο.
Φοβάμαι πως θα ακολουθήσει από ότι φαίνεται και η Τρίτη γενιά των κρατικών μουζαχεντίν, των κόκκινων. Έστω, των ροζ. Πληθαίνουν οι καταγγελίες σχετικά με το φύτεμα παιδιών , συγγενών και λοιπόν συντρόφων στην κρατική μηχανή , στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων, στις θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και στις λοιπά «παραγωγικά» πόστα της κρατικής μισθοδοσίας. Τα περί αξιοκρατίας , τεχνογνωσίας και λοιπά προσόντα δεν βλέπω να μετράνε στο κομματικό ΑΣΕΠ. Άλλωστε ποτέ δεν μετρούσαν.
Παρατήρηση: Ο Μακιαβέλι είναι σαφής στον ΗΓΕΜΟΝΑ του: «Αν θέλεις να είσαι πραγματικά εξουσιαστής, στους μηχανισμούς του κράτους και της εξουσίας οι άνθρωποι ιδίως στις θέσεις – κλειδιά ,πρέπει να δικοί σου και απόλυτα πιστοί».
Και το ξέρουν καλά αυτό και οι γαλάζιοι και οι πράσινοι και οι κόκκινοι, έστω ,ροζ, γιατί περί κομματικής εξουσίας πρόκειται και όχι περί λαϊκής τοιαύτης όπως άπαντες θέλουν να υποστηρίζουν.
adonis kiriakos
ΚΑΛΑ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση; Που βόσκει αυτό το κόμμα. Ούτε στα silver alert δεν βρίσκεται. Εκτός και αν κρύβεται και περιμένει σαν την αλεπού να πέσουν μόνα τους τα αχαμνά του τράγου , δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως όταν λέμε Νέα Δημοκρατία εννοούμε το Άδωνη και τον Κυριάκο ; Τότε ας αλλάξει όνομα και να την πούνε π.χ. « Τσίρκο Μεντράνο».

Σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, αυτό που έγινε στο δικαστήριο ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό ΚΥΡΙΟ Σημίτη, τον παραλίγο πρωθυπουργό ΚΥΡΙΟ Τσοχατζόπουλο και των νυν πρόεδρο ΚΥΡΙΟ Βενιζέλο δικαιολογεί απολύτως γιατί το «μαγαζί» πρέπει να κλείσει.

ΕΙΔΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΜΕΡΙΑ; Δίπλα από την όχθη και πετραδάκι, πετραδάκι μην τυχόν και βρέξουμε τα σκαρπίνια. Αδέλφια δεν γίνεται όλη η Ελλάδα να είναι μούσκεμα και εσείς στεγνοί. Αποφασίστε…
ΠΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Νόμιζα πως σας έφταιγε μόνο η Ραχήλ Μακρή…

ΠΡΟΣ Κ.Κ.Ε. : Ξέρω σας πνίγει το ταξικό δίκαιο…
Christos.gim@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης