«ΕΕ vs ΝΕΟΛΑΙΑ. …ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ». Reviewed by Momizat on . Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα μέλη της ΚΝΕ, στα γραφεία της Τ.Ο Τρικάλων με θέμα το Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργανώνουν στις 5/4/2014 στην Πλατεία Ρήγα Φερ Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα μέλη της ΚΝΕ, στα γραφεία της Τ.Ο Τρικάλων με θέμα το Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργανώνουν στις 5/4/2014 στην Πλατεία Ρήγα Φερ Rating: 0

«ΕΕ vs ΝΕΟΛΑΙΑ. …ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ».

kne

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα μέλη της ΚΝΕ, στα γραφεία της Τ.Ο Τρικάλων με θέμα το Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργανώνουν στις 5/4/2014 στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα.
Μια γιορτή από μαθητές για μαθητές, τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ, προετοιμάζονται αυτήν την περίοδο σε όλη τη χώρα. Από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από τα νησιά του Ιονίου και το ανατολικό Αιγαίο μέχρι την Θεσσαλία με την εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ ετοιμάζονται τα φεστιβάλ που φιλοξενούν την ερασιτεχνική δημιουργία, αναδεικνύουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών, απευθύνουν το κάλεσμα «ΕΕ vs ΝΕΟΛΑΙΑ. …ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ».

Η επιλογή του κεντρικού συνθήματος δεν είναι τυχαία, αλλά θέλουμε να περνά το μήνυμα της αντίστασης απέναντι στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, οι μαθητές, αλλά και ειδικότερα απέναντι στο σχολείο της ΕΕ και το περιεχόμενο του.

Θέλουμε το Μαθητικό Φεστιβάλ να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση, προτροπή για σκέψη, προβληματισμό που θα γίνει αμφισβήτηση όλων όσων μαθαίνουν σήμερα στο σχολείο για την ΕΕ και το ρόλο της, συνολικότερα για το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό, παίρνοντας την απόφαση για συμμετοχή στον αγώνα της ζωής!

Μας μιλάνε για το «μεγαλείο» της Ε.Ε. και μας αραδιάζουν κατεβατό τις “ευκαιρίες” και τα “προνόμια”
Μας μιλάνε για ισότητα αλλά μας κρύβουν ότι στην Ε.Ε. υπάρχουν
 120.000.000 άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
 26.000.000 άνεργοι
 4,1 εκατομμύρια άστεγοι
 6.000.000 νέοι που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο
 7.500.000 νέοι 15-24 ετών που είναι έξω από την εκπαίδευση και την εργασία
Και όλα αυτά στην Ε.Ε. της «ευημερίας» τους, που η πολιτική της εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της.
Αλήθεια πόσο ίσοι είναι όλοι αυτοί με τους 482 δισεκατομμυριούχους που υπάρχουν στην ΕΕ.;

Σχολικά βιβλία, μαθήματα, ευρωπαϊκά προγράμματα που μπαινοβγαίνουν στα σχολεία μας, μας μιλάνε για το τι είναι η Ε.Ε., γιατί ιδρύθηκε, τι ρόλο παίζει.

Μας λένε για την Ε.Ε. …
…που είναι το «κοινό μας σπίτι»
…που μας εξασφαλίζει την ελευθερία να κινούμαστε, να σπουδάζουμε, να δουλεύουμε και να ταξιδεύουμε ελεύθερα μέσα σε αυτή.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην Ε.Ε. ελεύθεροι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, να μετακινούν τα κεφάλαιά τους και να βρίσκουν φτηνούς εργαζόμενους.
Μας προβάλλουν για θετικό ότι πρέπει να περιπλανιόμαστε από δω και από κει μπας και μπορέσουμε να σπουδάσουμε και να δουλέψουμε.
Αλήθεια… γιατί να μην μπορούμε όλα αυτά να τα κάνουμε στην χώρα μας;
Η Ε.Ε. σημαίνει παιδεία εμπόρευμα, ανεργία, ανασφάλεια.
Τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις και τους κανόνες της Ε.Ε. τα σέβεται η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Υπέγραψε νέα αντιλαϊκή συμφωνία που είναι συνέχεια των μνημονίων.

Στοχεύουν στο μυαλό μας…
Μας πλασάρουν για αξίες, τις αξίες και τα ιδανικά του συστήματος τους που στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση.
Μας λένε πως στην ζωή μας πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, πως εδώ είναι ο «θάνατος σου η ζωή μου». Μας παρουσιάζουν για πρότυπο τον «επιχειρηματία-ηγέτη» που πατά επί πτωμάτων για να πετύχει.
Αυτές είναι οι δικές τους αξίες. Δεν ταιριάζουν σε μας.

Μας δίνουν κουτσουρεμένες γνώσεις, τόσες όσες χρειάζεται για να είμαστε χρήσιμοι για τα συμφέροντά τους και μας κρατάνε μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση που μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να κατανοούμε την πραγματικότητα, να είμαστε δημιουργικοί στη ζωή και στη σκέψη μας.
Τα όνειρα μας δεν χωράνε στα όρια της Ε.Ε. και του συστήματος που υπηρετεί.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον συμμαθητή, τον φίλο, τον μετανάστη.
Με όλους αυτούς μεγαλώνουμε στις ίδιες γειτονιές, πάμε στα ίδια σχολεία, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον και την ζωή μας.
Έχουμε για πρότυπο τους ανθρώπους του μόχθου που παράγουν όλο τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας.
Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μας βοηθάει να αναπτύσσουμε ολόπλευρα την προσωπικότητα μας και ταυτόχρονα να αξιοποιούμε τις κλίσεις μας, τα ενδιαφέροντα μας προκειμένου να συμβάλουμε από τη μεριά μας στην πρόοδο της κοινωνίας. Που θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της προσφοράς για έναν καλύτερο κόσμο.

Έλα και εσύ στη συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, χαίρονται, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά δεν δέχονται το μέλλον που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.
…των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς οργανώσαμε τον αγώνα μας για το δικό μας μέλλον, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.
Ενώνουμε τη φωνή μας γιατί το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή, δεν χωράει στα όρια του σημερινού σάπιου συστήματος που για μας εξασφαλίζει φτώχεια, ανεργία, αμορφωσιά.

Σκέψου…
… γιατί την ώρα που μειώνουν συνεχώς την χρηματοδότηση για την παιδεία, δίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές;
… γιατί ξοδεύουν τεράστια ποσά σε ΝΑΤΟικά προγράμματα και αποστολές;
…γιατί τα σχολεία και τα σπίτια μας είναι κρύα ενώ οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητα καύσιμα και στους βιομήχανους δίνουν φτηνό ρεύμα;

…γιατί ενώ η τεχνολογία και η επιστήμη έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και μπορούν να λυθούν μια σειρά προβλήματα, υπάρχουν άνθρωποι που μένουν χωρίς φάρμακα;
…γιατί ενώ τα super-market είναι γεμάτα με τρόφιμα υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε;
Το σημερινό σύστημα ενισχύει τους λίγους, βασανίζοντας τους πολλούς.
Εξασφαλίζει τα παράσιτα που έχουν πολυτελή και χλιδάτη ζωή. Αυτούς υπηρετεί και η Ε.Ε.

Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει, παλεύουμε για ένα σχολείο

 δωρεάν για όλα τα παιδιά που κανείς δεν θα πληρώνει τίποτα.
 που όλοι οι μαθητές θα μορφωνόμαστε το ίδιο, με υποδομές, βιβλία, καθηγητές, παντού.
 που όλοι θα είμαστε ίσοι από όπου και αν “κρατάει η σκούφια μας”.
 που θα μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε ουσιαστικά, ολοκληρωμένα τη φύση, την κοινωνία, τον κόσμο.
 που θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών και θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες μας στον πολιτισμό, τον αθλητισμό.
 που θα μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την εργασία και τη ζωή, όποιο επάγγελμα και αν διαλέξουμε.
 που αναγνωρίζει την ανάγκη της κοινωνίας να έχει τεχνίτες, τεχνικούς και δίνει στέρεη και ουσιαστική γνώση για να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της τεχνικής.
 Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό για όλους.

Έλα στα Μαθητικά Φεστιβάλ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου.
Τα Μαθητικά Φεστιβάλ τα χτίζουμε με το μεράκι και την δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση.
Τα χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο.
Είμαστε σαν εσένα κι εσύ είσαι ένας από μας.
Έλα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον :
 να ανατρέψουμε το σύστημα που τσακίζει την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.
 να οικοδομήσουμε την νέα κοινωνία, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό.
Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.

Σου λέμε: Άκουσε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, σου λέμε την αλήθεια. Ο σοσιαλισμός σήμερα είναι η απάντηση, είναι αναγκαίος και επίκαιρος. Δεν είναι όραμα και θέλημα των κομμουνιστών, αλλά απαίτηση της ίδιας της εποχής μας. Η ανατροπή του είναι προσωρινή, όπως και ο καπιταλισμός κυριάρχησε ολοκληρωτικά μετά από προσωρινά πισωγυρίσματα και όχι με τη μία.
Μη χαρίζεσαι σε αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή. Έχεις τη δύναμη! Έλα να σταθούμε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα και να το ανατρέψουμε. Να νιώθεις περήφανος που είσαι παιδί ανθρώπων του μόχθου. Η εκμετάλλευση σε εξοργίζει, γι’ αυτό κάνε την οργή σου δύναμη και θέληση για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα. Έχουμε όπλα, η ιστορία του επαναστατικού κινήματος, διεθνώς και στη χώρα μας, η πίστη στη δύναμη του λαού να καθορίσει τις εξελίξεις προς το συμφέρον του.

Το περιεχόμενο των φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, με τους μαθητές να το σφραγίζουν με τη ζωντάνια και τη φαντασία τους. Να εκφραστούν μέσα από το σύνθημα του Μαθητικού Φεστιβάλ, από τα ενδιαφέροντα τους, τη ζωή τους.

Το επόμενο διάστημα θα δοθεί στην δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Τ.Ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ 24/3/2015

Αφήστε το σχόλιο σας