Εθνική Αντίσταση: Νέο πόνημα από τον Γ. Καραγιώργο Reviewed by Momizat on . Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη από τον συμπολίτη κ. Γιώργο Καραγιώργο (Αρη) αναμένεται πολύ σύντομα. Το νέο του πόνημα αναφέρεται στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και στα Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη από τον συμπολίτη κ. Γιώργο Καραγιώργο (Αρη) αναμένεται πολύ σύντομα. Το νέο του πόνημα αναφέρεται στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και στα Rating: 0

Εθνική Αντίσταση: Νέο πόνημα από τον Γ. Καραγιώργο

Εθνική Αντίσταση: Νέο πόνημα από τον Γ. Καραγιώργο

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη από τον συμπολίτη κ. Γιώργο Καραγιώργο (Αρη) αναμένεται πολύ σύντομα. Το νέο του πόνημα αναφέρεται στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και στα όσα διαδραματίσθηκαν στη διάρκεια της Ιταλικής κατοχής (1941-1943) στο νομό Τρικάλων.
Πρόκειται για ένα ακόμη αφιέρωμα στην παλλαϊκή Εθνική Αντίσταση στον νομό Τρικάλων και στην ευρύτερη περιοχή Μουζακίου και τα γύρω χωριά των Αγράφων, με ιστορικό ορόσημο τις νικηφόρες μάχες της Πόρτας, του Μουζακίου, της Πορτής, της Μερίτσας (Οξύνειας) Καλαμπάκας και στα Βρυκολάκια Φαρκαδόνας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα γεγονότα των νικηφόρων μαχών που επισφράγισε  η υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης της 24ης Μεραρχίας «Πινερόλο» στην Καμάρα της Πόρτας.
Κορυφαίο γεγονός των αντιστασιακών ομάδων του Κοινού Γενικού Στρατηγείου Ανταρτών ήταν ο αφοπλισμός των μονάδων της μεραρχίας «Πινερόλο» σε Τρίκαλα, Λαζαρίνα, Κορυδαλλό, Καππά, Δράκοτρυπα (Κιάνα Τριγώνα) Ιταμο Πόρτας, Παλαιομονάστηρο, Αγιο Βησσαρίωνα, Τύρνα (Ελάτη).
Η παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δημου Τρικκαίων.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι και αυτή η προσπάθεια του κ Γ. Καραγιώργου θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Εξάλλου, έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής και για την επίπονη έρευνά του και για τα άκρως σημαντικά θέματα μετα οποία καταπιάνεται.

Αφήστε το σχόλιο σας