Ειρήνη χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Reviewed by Momizat on . Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων σχετικά με την προγραμματισμένη εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 3 Ιούλη 20 Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων σχετικά με την προγραμματισμένη εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 3 Ιούλη 20 Rating: 0

Ειρήνη χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Ειρήνη χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων σχετικά με την προγραμματισμένη εκδήλωση που θα γίνει

την Πέμπτη 3 Ιούλη 2014, στις 8:30 το απόγευμα ,στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με θέμα «το δικαίωμα κάθε λαού να καθορίζει το μέλλον του, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

Όπως τονίστηκε το τελευταίο διάστημα οι πολεμικές συγκρούσεις πληθαίνουν τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και την Ανατολική Ευρώπη. Παρά το πρόσχημα των εθνικοθρησκευτικών συγκρούσεων, η πραγματικότητα είναι αρκετά πιο σύνθετη: Το βασικό, το καθοριστικό είναι τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, οι ζώνες επιρροής για τις αστικές τάξεις της περιοχής, ή τμημάτων τους, και τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους τους, οι πηγές και αγωγοί Ενέργειας. Αυτά είναι τα συμφέροντα που αιματοκυλούν τους λαούς. Στο Ιράκ , στη Συρία , την Ουκρανία, οι λαοί θυσιάζονται στο βωμό γενικότερων ιμπεριαλιστικών γεωστρατηγικών συμφερόντων, όπου το κοινό χαρακτηριστικό είναι ο έλεγχος των αγορών, της Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.Ήδη εξάλλου το ταρακούνημα στις ενεργειακές αγορές είναι εμφανές.

Με πρόσχημα τη δήθεν «προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από δικτατορικά ή αυταρχικά καθεστώτα», παραμύθι γνωστό και πολυχρησιμοποιημένο, από τη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» μέχρι την Ουκρανία, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένα ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με θύματα τους ίδιους τους λαούς.

Την ίδια στιγμή, βεβαίως, τίποτα δεν εμποδίζει ισχυρά καπιταλιστικά κράτη να στηρίζουν δυνάμεις όπως οι ακραίοι ισλαμιστές στην περιοχή της Μ. Ανατολής ή ναζιστικές και ακραία εθνικιστικές δυνάμεις, όπως στην Ουκρανία

Έτσι, τα επιχειρήματα περί δημοκρατίας και ελευθερίας καταρρέουν, αποκαλύπτοντας ένα παραμύθι που δεν πείθει πλέον ούτε τα μικρά παιδιά.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι λαοί θα βγαίνουν μόνο χαμένοι όταν μπαίνουν κάτω από ξένες σημαίες, όταν παλεύουν για αλλότρια από τα ταξικά τους συμφέροντα. Ο κοινός εχθρός είναι το κεφάλαιο, το εκμεταλλευτικό σύστημα και ο δικός τους δρόμος η πάλη για την ανατροπή τους και την οικοδόμηση της δικής τους λαϊκής εξουσίας.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι διαχρονικά και αξίζει να επισημανθούν και να συζητηθούν, για το λόγο αυτό η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει την εκδήλωση της Πέμπτης όπου Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος θα μεταφέρει τη πολύτιμη εμπειρία της πάλης του λαού της χώρας του και τις κατακτήσεις του ενάντια στον ιμπεριαλισμό  

Παρέμβαση στην εκδήλωση θα κάνει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, ιδιαίτερος γνώστης των εξελίξεων στην ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία , λόγω της ιδιότητάς του , των επαφών, συναντήσεων και ταξιδιών στις χώρες αυτές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιούλη 2014, στις 8:30 το απόγευμα ,στην πλατεία Ρήγα Φεραίου .

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή