Ειρ. Πετράκη: Ταξική η «σκούπα» της κυβέρνησης ενάντια στις καθαρίστριες Reviewed by Momizat on . Αρθρο της Ειρήνης Πετράκη, προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.) «Μας στέρησαν τα πάντα, μας στέρησαν τη δου Αρθρο της Ειρήνης Πετράκη, προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.) «Μας στέρησαν τα πάντα, μας στέρησαν τη δου Rating: 0

Ειρ. Πετράκη: Ταξική η «σκούπα» της κυβέρνησης ενάντια στις καθαρίστριες

Ειρ. Πετράκη: Ταξική η «σκούπα» της κυβέρνησης ενάντια στις καθαρίστριες

Αρθρο της Ειρήνης Πετράκη, προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων

μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.)

petraki«Μας στέρησαν τα πάντα, μας στέρησαν τη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας, μας εξέθεσαν στα μάτια των παιδιών μας» λένε οι απολυμένες καθαρίστριες, που από τον περασμένο Αύγουστο βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας δίνοντας αγώνα για να δικαιωθούν.

Με την καταστολή και τις αστυνομικές δυνάμεις η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τέρμα στις κινητοποιήσεις τους, που με  αποφασιστικότητα εδώ και μήνες οργανώνουν. Με την πρόσφατη απόφαση του  Αρείου Πάγου επιδιώκουν να «σβήσουν» με τη «βούλα» της δικαιοσύνης το
δίκιο τους, παρακάμπτοντας προηγούμενη δικαστική απόφαση υπέρ των 397  καθαριστριών.

Μ’ αυτή την απόφασή του ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Η αναστολή της απόφασης θα έχει ισχύ έως τα τέλη Σεπτέμβρη, οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση στον Άρειο Πάγο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη δουλειά τους , ότι οι γυναίκες αυτές και τα παιδιά τους θα μείνουν χωρίς μεροκάματο έως την εκδίκαση της έφεσης.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη δείχνει το ταξικό της πρόσωπο, καθώς αυτό που κυριαρχεί στις αποφάσεις της είναι η στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.

Άλλη μία δικαστική απόφαση  που αποδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις βρίσκουν τρόπους να ξεπερνούν δικαστικές αποφάσεις, όταν δεν τους είναι αρεστές.

Αντάμα με τις δικαστικές αποφάσεις η κρατική βία με τα ματ, τα κλομπς και τα άλλα σχετικά που θα σπάσουν και κεφάλια για να συνετίσουν, να προειδοποιήσουν ότι το ταξικό κράτος είναι εδώ για να επιβάλλει την κοινωνική συνοχή. Δηλαδή για τους εργαζόμενους όπου κυριαρχεί η ανεργία, η εκ περιτροπής και απλήρωτη εργασία, οι μειώσεις μισθών μέχρι εκεί που δεν παίρνει, «η κοινωνική συνοχή» σημαίνει σκύψτε κι άλλο το κεφάλι για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι μεγαλοεργοδότες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η ταξική «σκούπα» της κυβέρνησης ενάντια στις καθαρίστριες ας προβληματίσει όλες τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που τους έχουν αρπάξει τη μπουκιά από το στόμα της οικογένειάς τους και των παιδιών τους.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ουσιαστικά το δίκιο του αγώνα των εργαζομένων , το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» δεν  θα κριθεί στα δικαστήρια. Γιατί απλά στην αστική δημοκρατία νομοθετεί η κυρίαρχη τάξη και όχι ο λαός. Νομοθετεί η κυρίαρχη-εκμεταλλεύτρια τάξη για να διασφαλίσει τα ζωτικά της συμφέροντα που είναι αντίθετα και σε βάρος της ζωής του λαού. Γι’ αυτό οι αστικοί νόμοι δε θα δικαιώσουν ουσιαστικά ποτέ τους εργαζομένους.

syllogos gynaikonΤο δίκιο του λαού δεν κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά επιβάλλεται με μαζική οργανωμένη και στοχευμένη πάλη .

Το δίκιο μας , το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή που μας  αξίζει θα το διεκδικήσουμε με τον  καθημερινό μας αγώνα, θα το κερδίσουμε με την οργάνωση και την πάλη μας  κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης , κόντρα στην καταστολή  και τους μηχανισμούς με τους οποίους προσπαθούν να την επιβάλλουν.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή