"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Εισβολή αναρχικών στο ΙΚΑ Βόλου- Καταγγέλλουν γιατρό για σεξουαλική παρενόχληση!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εισβολή σε υποκατάστημα του ΙΚΑ Βόλου έκαναν περίπου 15 κουκουλοφόροι και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία πετώντας τρικάκια, ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά γιατρού τον οποίο κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

Την ευθύνη ανέλαβε με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα «Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην ιατρική εξουσία»
Στην ανάρτησή τους στοχοποιούν συγκεκριμένο γιατρό και όπως αναφέρουν «στόχος μας ήταν αφενός να ενημέρωσουμε το κάθαρμα πως γνωρίζουμε ποιός είναι και τι κάνει και αφετέρου να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και κυρίως γυναίκες που πιθανόν να κινδυνεύσουν από αυτόν κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους.»

Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «η ιατρική έχει ιστορικά διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην καταπίεση των γυναικών. Ακόμη και σήμερα ο λόγος για την αντισύλληψη, τις εκτρώσεις και τη γυναικεία σεξουαλικότητα παράγει σεξισμό, ομοφοβία και τρανσφοβία. Αντιλαμβανόμαστε την ιατρική ως ένα ισχυρό σύστημα εξουσίας και πειθάρχησης που σε συνάρθρωση με άλλα συστήματα εξουσίας συνέβαλε και συμβάλλει ακόμα στην καταπίεση των σωμάτων που εξοστρακίζονται στη σφαίρα του μη-κανονικού όπως μη λευκά υποκείμενα, υποκείμενα που δεν εμπίπτουν στο δίπολο του φύλου, χονδρά υποκείμενα, μη αρτιμελή κλπ. Εκτός από την αποδόμηση της ιατρικής(ιατρικού λόγου) σημαντικό για εμάς είναι να αποδομούνται και τα άτομα που την ασκούν.»

Δείτε τι πέταξαν οι αναρχικοί…

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης