Εκδήλωση για δημιουργία ογκολογικού κέντρου στη Λάρισα με το CERN Reviewed by Momizat on . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνολογίας Θεσσαλία-ΕΚΕΤΑ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερ Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνολογίας Θεσσαλία-ΕΚΕΤΑ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερ Rating: 0

Εκδήλωση για δημιουργία ογκολογικού κέντρου στη Λάρισα με το CERN

Εκδήλωση για δημιουργία ογκολογικού κέντρου στη Λάρισα με το CERN

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνολογίας Θεσσαλία-ΕΚΕΤΑ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Πυρηνικής Ενέργειας-CERN, διοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη Διαγνωστικού, Θεραπευτικού και Ερευνητικού Κέντρου Νεοπλασιών & Μονάδας Θεραπείας Πρωτονίων». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 7.00μμ. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο του CERN, όπως ο κ. SteveMyers, Διευθυντής Ιατρικών Εφαρμογών και Τεχνολογίας CERN, η κ. MargitDosanjh, Σύμβουλος Επιστημών Υγείας του CERN, και ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Γαζής, Επιστημονικός Συνεργάτης του CERN.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνών του CERN, εκ των οποίων το 70% έχει εφαρμογές στην υγεία, όπως το PET-CT, το PEM-MRI, τα συστήματα ακτινοθεραπείας και ιδιαίτερα εκείνα με πρωτόνια και ελαφρά ιόντα, με την πιο υψηλή αποτελεσματικότητα στη νέκρωση των όγκων.

Από μέρους της Ιατρικής Σχολής θα αναλύσουν τις σημερινές ανάγκες της περιοχής μας για την αντιμετώπιση των Νεοπλασιών και την τεράστια κοινωνική ωφέλεια από τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα οι Καθηγητές Χρήστος Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μαλίζος.

Πρόκειται για διεθνούς εμβέλειας έργο, που πρόκειται να αναδείξει τη Λάρισα και τη Θεσσαλία γενικότερα, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της εγγύς Ανατολής, παράλληλα με την ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών, στην ανάπτυξη και κατά κύριο λόγο στην πιο σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση για τον ογκολογικό ασθενή.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή