Η Γιώτα Αλεξάνδρου θα είναι κοντά στους μικρούς μας φίλους με μια απίθανη παρουσίαση του βιβλίου της Χάρης και Φάρις.
Μια ιστορία για τη φιλία , πέρα από σύνορα, γλωσσικούς περιορισμούς, προκαταλήψεις.
Περιμένουμε τα παιδιά που πάνε στα νήπια, πρώτη, δευτέρα, τρίτη δημοτικού να συμμετέχουν σε ένα εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο.
Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 στις 6.30 μ.μ
Χάρης και Φάρις
Κάθε μέρα η διαδρομή για το σχολείο είναι μια συναρπαστική περιπέτεια. Ατελείωτες μάχες με δράκους κα τέρατα και στρατιές πολεμιστών…Για κακή μου τύχη, τις τελευταίες μέρες το μόνο που συναντώ είναι ένα γκρι κουβάρι. Για την ακρίβεια, δεν το συναντώ. Είναι κάτω από τη γέφυρα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν παλιά ρούχα πεταμένα. Σήμερα όμως το κουβάρι κουνήθηκε. Αλήθεια σας λέω. Όχι, δεν είναι πάλι η φαντασία μου. Το κουβάρι κουνιέται. Το κουβάρι δεν είναι… κουβάρι. Είναι…παιδί. Παιδί; Και τι κάνει εκεί κάτω; Μόνο του…Δεν πάει σχολείο; Μια ιστορία για τη φιλία, πέρα από σύνορα, γλωσσικούς περιορισμούς, προκαταλήψεις. Στο παράρτημα του βιβλίου, εκτός από τις καλημέρες και τα ομαδικά παιχνίδια από τις χώρες των ηρώων, οι εκπαιδευτικοί θα βρουν προτάσεις για την επεξεργασία της ιστορίας, με κύριο στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την κριτική θεώρηση στάσεων και αντιλήψεων. Επίμετρο από το Ελληνικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Η ΓΙΩΤΑ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ λάτρευε από παιδί τις ιστορίες. Γι’ αυτό σκαρφιζόταν παραμύθια που ζωντάνευαν με αυτοσχέδιες κούκλες για τους φίλους της στη γειτονιά. Μεγαλώνοντας, αποφοίτησε πρώτη, με άριστα, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατόπιν, ως υπότροφος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο του Exeter της Αγγλίας, έμαθε πώς να λέει ιστορίες μέσα από το δράμα και το θέατρο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών, μουσικοκινητικής αγωγής, αφήγησης παραμυθιών και δημιουργικής γραφής. Εργάστηκε ως ηθοποιός και ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής σε δημοτικά σχολεία αλλά και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Από το 2005 υπηρετεί ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η), του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της SCBWI Greece (Society of Children’s Book Writers and Illustrators). Έχουν εκδοθεί τα βιβλία της: Χάρης και Φάρις, Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών (Έπαινος από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, 2008), Η χειροβομβίδα που ήθελε να ’ναι σαν… τη βίδα!, Μια μάσκα γελάει και κλαίει, Ο Αστέρης παθαίνει… βλάβη! και Παραμυθορουφήχτρα. Για την ιστορία Φένια, η αγαπημένη των ήχων τιμήθηκε με Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2012). Θεατρικά έργα και ιστορίες της έχουν, επίσης, δημοσιευτεί κατά καιρούς στο παιδαγωγικό περιοδικό Παράθυρο. Για το παραμύθι Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΘΗΜΑΤΩΝ τιμήθηκε με τον Α΄ Έπαινο Παραμυθιού (2013) από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσιν