Εκδήλωση για τους μύθους της μετανάστευσης, με τον Β. Παπαστεργίου Reviewed by Momizat on . Η μετανάστευση, έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες Εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια, το μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα το οποίο με διαφορετικές μορφές επαν Η μετανάστευση, έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες Εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια, το μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα το οποίο με διαφορετικές μορφές επαν Rating: 0

Εκδήλωση για τους μύθους της μετανάστευσης, με τον Β. Παπαστεργίου

Εκδήλωση για τους μύθους της μετανάστευσης, με τον Β. Παπαστεργίου

Η μετανάστευση, έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες

metan

Εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια, το μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα το οποίο με διαφορετικές μορφές επανέρχεται μονίμως, καταλαμβάνοντας κεντρική θέση στη δημόσια συζήτηση. Στη συζήτηση αυτή επικρατούν συνήθως στρεβλές αντιλήψεις και συσκοτίζονται τα πραγματικά δεδομένα, καθώς η μετανάστευση συνιστά αντικείμενο πολιτικής χρήσης και μιντιακής εκμετάλλευσης.
Με ευθύνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης και χάρη στη συστηματική παρέμβαση της Ακροδεξιάς, δημιουργούνται κοινωνικοί μύθοι, ενίοτε και καταστάσεις «ηθικού πανικού», πράγμα που καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την κατανόηση της πολυπλοκότητας του φαινομένου και, φυσικά, τη νηφάλια αντιμετώπισή του. Για τις κυβερνήσεις, από το 2010 και μετά, το ξέσπασμα της κρίσης απομάκρυνε τις σκέψεις που υπήρχαν για μια ορθολογική και προοδευτική πολιτική στο μεταναστευτικό, ενώ έκανε εντονότερο τον πειρασμό διολίσθησης σε αυταρχικές πρακτικές, όπως ο Ξένιος Δίας και το τείχος στην Έβρο. Όταν η πραγματικότητα στην οικονομία και την κοινωνία γίνεται δραματική, η προσχώρηση στον αντιμεταναστευτικό λαϊκισμό αποτελεί, φαίνεται, «μια κάποια λύση».
Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι «Rossonero», οργανώνει συζήτηση “Η Μετανάστευση στην  Ελλάδα, Έντεκα Μύθοι και Περισσότερες Αλήθειες” με τον Βασίλη Παπαστεργίου (Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, υποψήφιο με την Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση (ΡΑΚ) Δικηγόρων στον Δικηγορικό Σϋλλογο Αθηνών).

vassilisΗ συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, στις 11.00 π.μ.

ΣΗΜ: Η trikkipress.gr είχε δημοσιεύσει (εδώ) τα σχετικά με την έκδοση βιβλίου από τον Β. Παπαστεργίου με τίτλο ακριβώς τον τίτλο της εκδήλωσης. Στον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε και παραπομπή για να διαβάσετε το βιβλίο

Αφήστε το σχόλιο σας