Εκδήλωση στα Τρίκαλα για “έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση” Reviewed by Momizat on . Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε συνεργασία με την τρόικα προκαλεί όλο και μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή: τρομακτική αύξηση της ανεργίας, τεράστιες Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε συνεργασία με την τρόικα προκαλεί όλο και μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή: τρομακτική αύξηση της ανεργίας, τεράστιες Rating: 0

Εκδήλωση στα Τρίκαλα για “έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση”

Εκδήλωση στα Τρίκαλα για “έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση”

Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε συνεργασία με την τρόικα προκαλεί όλο και μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή: τρομακτική αύξηση της ανεργίας, τεράστιες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων δεκαετιών, παράδοση του πλούτου της χώρας και του περιβάλλοντος στις ορέξεις των “επενδυτών”. Την ίδια στιγμή το δημόσιο χρέος εκτινάσσεται στα ύψη.

Για να επιβάλει αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση καταφεύγει σε έναν παροξυσμό αυταρχισμού, με νομοθετικά πραξικοπήματα, καταστολή κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης, περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, η επιτροπεία από την τρόικα οδηγεί σε μια συνθήκη μειωμένης λαϊκής κυριαρχίας. Σε αυτό το τοπίο βρίσκει έδαφος και το αποκρουστικό φαινόμενο του φασισμού.

Είναι εμφανής, περισσότερο από ποτέ, η απουσία εκείνου του κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα ενοποιεί τις αντιστάσεις στη βάση ενός πολιτικού προγράμματος, το οποίο θα συνδυάζει την άμεση επιβίωση του κόσμου της εργασίας, την έξοδο από την ύφεση, την αναχαίτιση της ανεργίας με βαθιές ριζοσπαστικές/δημοκρατικές αλλαγές στην οικονομία, την πολιτική, την κοινωνία.

Ο άλλος δρόμος μπορεί να ανοίξει με αφετηρία τη συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων και τη δημιουργία ενός ανοιχτού μετωπικού πόλου, ο οποίος θα συγκροτείται πάνω σ’ ένα μεταβατικό πρόγραμμα με τα εξής 6 κομβικά σημεία:

  • Καταγγελία του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
  • Στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
  • Έξοδο από το ευρώ και αποκατάσταση του εθνικού ελέγχου στη νομισματική και οικονομική πολιτική. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
  • Σχεδιασμό της οικονομίας με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες , με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζόμενων.
  • Ριζικό εκδημοκρατισμό όλων των τομέων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
  • Την αναγκαία για την πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.

Στο πλαίσιο του διαλόγου για την οικοδόμηση ενιαίου μετώπου για την έξοδο από την κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, διοργανώνουμε εκδήλωση-συζήτηση, το Σάββατο 9 Νοέμβρη, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικάλων. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

 

Αριάδνη Αλαβάνου μεταφράστρια, στέλεχος του Σχεδίου β

Δημήτρης Πατέλης Μέλος Διεθνούς ομάδας “Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ” & του ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ.

Θεοφανόπουλος Βασίλης, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος της ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης  ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

 

Συμπόρευση δυνάμεων και αγωνιστών σε έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση – Χωρίς χρέος, μνημόνια και ευρώ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή