Εκδήλωση στο Περτούλι : «Να λουλουδίσουν τα βουνά, να λιώσουνε τα χιόνια…» Reviewed by Momizat on .   Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσιτσάνεια 2015» διοργανώνει στις 8 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00 στ   Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσιτσάνεια 2015» διοργανώνει στις 8 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00 στ Rating: 0

Εκδήλωση στο Περτούλι : «Να λουλουδίσουν τα βουνά, να λιώσουνε τα χιόνια…»

PERTOULI

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσιτσάνεια 2015» διοργανώνει στις 8 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00 στο Περτούλι Τρικάλων μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Να λουλουδίσουν τα βουνά, να λιώσουνε τα χιόνια…».

Πρόκειται για παρουσίαση της λαογραφίας της κτηνοτροφίας μέσα από το χορό και το τραγούδι. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περτουλίου και περιλαμβάνει δρώμενα, αναπαραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τη ζωή στα ορεινά με επίκεντρο την κτηνοτροφία, την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων και όλα τα παράγωγα του μαλλιού των αιγοπροβάτων.

Συμμετέχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι : Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δενδροχωρίου «Το θεμέλιο», Πολιτιστικός Σύλλογος Πρίνου, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρα Τρικάλων, Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Καλυβίων, Κέντρο Χορού Τρικάλων «Τρίκκη», Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης και Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή