Εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό Reviewed by Momizat on . Την Τετάρτη 7-5-2014 πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων εκδήλωση για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στην σχολική κοινότητα. Συγκεκριμένα  ο Την Τετάρτη 7-5-2014 πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων εκδήλωση για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στην σχολική κοινότητα. Συγκεκριμένα  ο Rating: 0

Εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Την Τετάρτη 7-5-2014 πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων εκδήλωση για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στην σχολική κοινότητα.

Συγκεκριμένα  ομάδα μαθητών της Α’ Λυκείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Σαράντη Ευανθία παρουσίασαν την  εμπειρία τους από την υλοποίηση του προγράμματος ‘Αντιμετωπίζω τον Εκφοβισμό’, στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος Αγωγής Υγείας.

Η «Ενδοσχολική βία» και ο «Εκφοβισμός»  ορίζουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού στα σχολεία δεν αντιμετωπίζονται κατάλληλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας αποσιωπούνται διότι θεωρείται ότι εκθέτουν και στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου και γενικά παρατηρείται έλλειμμα ενημέρωσης, περιορισμένη ευαισθητοποίηση και σχετική άγνοια για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με θέμα τον «εκφοβισμό» έχει ιδιαίτερη σημασία. Στην εκδήλωση συμμετείχε η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Καραμπατζάκη Δέσποινα, η οποία συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες  για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό. Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συζήτηση δόθηκε στις προτάσεις  των μαθητών/τριών,  που συμμετείχαν στο πρόγραμμα,  για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΝΤΟΓΚΑΣ

1epal_ekfovismo

Αφήστε το σχόλιο σας