Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Πολεμικές Συγκρούσεις σε Μέση Ανατολή , Ανατολική Ευρώπη, Ιράκ, Συρία, Ουκρανία: Το αίμα των λαών ρέει άφθονο ενώ οι αιτίες ξεπερνούν κατά πολύ σε συνθετότατα τ Πολεμικές Συγκρούσεις σε Μέση Ανατολή , Ανατολική Ευρώπη, Ιράκ, Συρία, Ουκρανία: Το αίμα των λαών ρέει άφθονο ενώ οι αιτίες ξεπερνούν κατά πολύ σε συνθετότατα τ Rating: 0

Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

afisa_epitropi_eirinisΠολεμικές Συγκρούσεις σε Μέση Ανατολή , Ανατολική Ευρώπη, Ιράκ, Συρία, Ουκρανία:

Το αίμα των λαών ρέει άφθονο ενώ οι αιτίες ξεπερνούν κατά πολύ σε συνθετότατα τις φαινομενικά εθνοθρρησκευτικές συγκρούσεις: Γεωστρατηγικά συμφέροντα – έλεγχος των αγορών, της Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.

Με πρόσχημα τη δήθεν «προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ισχυρά καπιταλιστικά κράτη στηρίζουν δυνάμεις όπως οι ακραίοι ισλαμιστές στην περιοχή της Μ. Ανατολής ή ναζιστικές και ακραία εθνικιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία, καταρρίπτοντας έτσι κάθε επιχειρήματα περί «δημοκρατίας και ελευθερίας».

Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο πως όταν οι λαοί παλεύουν-κατω από ξένες σημαίες- για αλλότρια από τα ταξικά τους συμφέροντα, μόνο χαμένοι μπορεί να βγουν. Ο κοινός εχθρός είναι το κεφάλαιο, το εκμεταλλευτικό σύστημα. Η πάλη για την ανατροπή τους και την οικοδόμηση της δικής τους λαϊκής εξουσίας είναι ο δρόμος που πρέπει να επακολουθήσουν οι λαοί και για να γίνουν αφέντες του τόπου τους χωρίς επεμβάσεις.

Με αφορμή την επικαιρότητα αλλά και τα διαχρονικά συμπεράσματα που βγαίνουν από τις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Για την υπεράσπιση του δικαιώματος κάθε λαού
να καθορίζει το μέλλον του, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις»
.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι
ο Φαρίντ Φερνάντες, πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, ο οποίος θα μεταφέρει τη πολύτιμη εμπειρία της πάλης του λαού της χώρας του και τις κατακτήσεις του ενάντια στον ιμπεριαλισμό  

Παρέμβαση στην εκδήλωση θα κάνει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, ιδιαίτερος γνώστης των εξελίξεων στην ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία , λόγω της ιδιότητάς του, των επαφώ, συναντήσεων και ταξιδιών στις χώρες αυτές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιούλη 2014, στις 8 το απόγευμα,στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Γραμματεία Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή