Εκδήλωση της ΚΝΕ Τρικάλων για τα 40χρονα του Πολυτεχνείου Reviewed by Momizat on . 40 χρόνια απ’ τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του ’73 παλεύουμε για το δικό μας μέλλον. Ο λαός, η νεολαία με την αποφασιστική, την οργανωμένη 40 χρόνια απ’ τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του ’73 παλεύουμε για το δικό μας μέλλον. Ο λαός, η νεολαία με την αποφασιστική, την οργανωμένη Rating: 0

Εκδήλωση της ΚΝΕ Τρικάλων για τα 40χρονα του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση της ΚΝΕ Τρικάλων για τα 40χρονα του Πολυτεχνείου

40 χρόνια απ’ τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του ’73 παλεύουμε για το δικό μας μέλλον. Ο λαός, η νεολαία με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση τους μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, να επιβάλουν το δικό τους δίκιο, ενάντια στον ζυγό των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ιμπεριαλισμού. Με αυτήν την αφορμή, το Σάββατο 16 Νοέμβρη και ώρα 19.00, η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “40 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου – πείρα και διδάγματα για το σήμερα”.

Η εξουσία στην Χούντα δεν άλλαξε χέρια, την κρατούσαν οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια. Αυτό που άλλαξε ήταν η μορφή άσκησής της. Η δικτατορία ήταν ένα καθεστώς τρόμου -με εξορίες, βασανιστήρια, φυλακές, εκτελέσεις- που υπεράσπιζε την εξουσία των μονοπωλίων. Τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών εκτινάχθηκαν, ενώ εντάθηκε η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τσακίστηκε το εργατικό κίνημα με τον βούρδουλα της καταστολής. Αυτό το καθεστώς υμνούν σήμερα οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Η εξέγερση του πολυτεχνείου, στράφηκε όχι μόνο κατά της δικτατορίας που αλληλοστηρίχθηκε με την πλουτοκρατία, αλλά ενάντια στον ιμπεριαλισμό γενικότερα με συνθήματα όπως το “έξω το ΝΑΤΟ”, “έξω οι ΗΠΑ”. Είναι υπενθύμιση στον λαό, πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο και αν εμφανίζεται αιώνιος ή παντοδύναμος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Συνεχίζουμε την πάλη για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται,  για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει!
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Αναπλιώτης Θοδωρής, γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σουίτα art-cafe.

 

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

13/112013

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή