Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Β΄ ΠΠ και την ΕΣΣΔ Reviewed by Momizat on .  Η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών Τρικάλων του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης των Μαθητών της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση/ συζήτηση με θέμα: «Αλήθειες και Ψέματα γ  Η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών Τρικάλων του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης των Μαθητών της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση/ συζήτηση με θέμα: «Αλήθειες και Ψέματα γ Rating: 0

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Β΄ ΠΠ και την ΕΣΣΔ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Β΄ ΠΠ και την ΕΣΣΔ

alhthies Η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών Τρικάλων του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης των Μαθητών της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση/ συζήτηση με θέμα:

«Αλήθειες και Ψέματα για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η παραχάραξη της ιστορίας και η συνεισφορά του σοσιαλισμού».

Με ομιλήτρια τη Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. στη Σουίτα art cafe. 

Με την εκδήλωση αυτή απαντάμε σε ορισμένα ζητήματα παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας του σοσιαλισμού τον 20ο αιώνα, της ιστορίας της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, στην προσφορά τους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη νίκη κατά του φασισμού. Αυτό το θέμα αναλύεται σε βάθος και από τα τρία τεύχη που εκδόθηκαν από την ΚΝΕ, με τίτλο “Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό” και ειδικότερα το 3ο τεύχος πραγματεύεται και γεγονότα του Β’ παγκοσμίου πόλεμου και την συνεισφορά της ΕΣΣΔ.

Η παραχάραξη της ιστορίας μπορεί να αφορά το παρελθόν, μα στοχεύει στο παρόν και στο μέλλον, στις νεανικές συνειδήσεις. Η μελέτη της ιστορίας του κινήματος, της εργατικής τάξης και της πρωτοπορίας της, του Κομμουνιστικού Κόμματος, αποτελεί πηγή έμπνευσης και ατσαλώματος για τους νέους αγωνιστές, είναι πηγή διδαγμάτων και συμπερασμάτων για τους σημερινούς αγώνες, για τις νέες κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις που θα έρθουν.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή