Σήμερα η εκδήλωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ για τον φασισμό Reviewed by Momizat on . Η έκρηξη οργής απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η δυναμική παρουσία χιλιάδων νέων στις αντιφασιστικές Η έκρηξη οργής απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η δυναμική παρουσία χιλιάδων νέων στις αντιφασιστικές Rating: 0

Σήμερα η εκδήλωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ για τον φασισμό

Σήμερα η εκδήλωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ για τον φασισμό

Η έκρηξη οργής απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η δυναμική παρουσία χιλιάδων νέων στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ανάγκασε την ακροδεξιάς κοπής κυβέρνηση Σαμαρά σε αναδίπλωση σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Από τη συγκάλυψη και την ανοχή, πήγαμε στην σταδιακή αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και την προφυλάκιση της ηγεσίας της, την ίδια στιγμή που βουλευτές και προβεβλημένα στελέχη της αφέθηκαν ελεύθεροι.

syriza-neoiΕμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι ο φασισμός δεν τσακίζεται μονάχα με θεσμικό τρόπο. Δεν είμαστε καθόλου διατεθειμένοι να αφήσουμε αυτό το καθήκον μονάχα σε μια κυβέρνηση που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταστείλει τους αγώνες, έχει επιστρατεύσει απεργούς, έχει επιτεθεί σε ελεύθερους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους κ.ο.κ. Δε θα τελειώνουμε με τη Χρυσή Αυγή εάν δεν καταστρέψουμε το εύφορο έδαφος των αντικομμουνιστικών, ρατσιστικών, σεξιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων πάνω στο οποίο φυτρώνει. Και δε θα τελειώνουμε με το φασισμό εάν δεν τελειώνουμε με το μνημονιακό καθεστώς της λιτότητας που εξαθλιώνει τις ζωές μας και γίνεται το λίπασμα της φασιστικής απειλής.

Στο πλαίσιο της αντιφασιστικής μας δράσης, συνδιοργανώνουμε με το αντιφασιστικό τμήμα, εκδήλωση-συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 19:00 στην Μουσική σκηνή Κεντρική Πλατεία.

Στην εκδήλωση συζητάμε τε τους :

·  Παναγιώτα Δριτσέλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

·  Αντώνη Νταβανέλλο, μέλος πολιτικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

·  Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο, συντάκτη www.rednotebook.gr

·  Κώστα Φώλια, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

Πριν την έναρξη της συζήτησης θα προβληθεί το video ‘Ποιοι έθρεψαν το Φασισμό” (17’).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή