Εκδηλώσεις μνήμης σήμερα από τον Δήμο Τρικκαίων για το Πολυτεχνείο Reviewed by Momizat on . Δύο οι εκδηλώσεις που διοργανώνει τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της 41ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Δήμος Τρικκαίων. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγ Δύο οι εκδηλώσεις που διοργανώνει τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της 41ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Δήμος Τρικκαίων. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγ Rating: 0

Εκδηλώσεις μνήμης σήμερα από τον Δήμο Τρικκαίων για το Πολυτεχνείο

Εκδηλώσεις μνήμης σήμερα από τον Δήμο Τρικκαίων για το Πολυτεχνείο

Δύο οι εκδηλώσεις που διοργανώνει τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της 41ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Δήμος Τρικκαίων.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην ομώνυμη πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία). Σε αυτή καλούνται να παραβρεθούν, ο λαός των Τρικάλων, τα πολιτικά κόμματα, οι νεολαίες των κομμάτων, οι αντιστασιακές οργανώσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και όλοι οι φορείς (σύλλογοι και οργανώσεις).
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την απόδοση τιμής, μέσω της κατάθεσης στεφάνων.
Η δεύτερη εκδήλωση, στοχεύει στην ουσιαστική συμβολή στη διατήρηση της μνήμης στη νεολαία και στους μαθητές και με προσπάθεια να ενισχυθεί το πνεύμα, τόσο της επαφής με ντοκουμέντα, όσο και με την αποτύπωση του κλίματος της εποχής, μέσω της μουσικής.
Ο Δήμος Τρικκαίων προγραμμάτισε την εκδήλωση στις 12.15 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, με το εξής πρόγραμμα:
– Μικροί μαθητές της χορωδίας του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων τραγουδούν για την επέτειο

– Προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι δημοσιογράφοι προτείνουν: Πολυτεχνείο» με αρχειακό υλικό και αφηγήσεις ποιητών
– Μαθητές ορχήστρας του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων παίζουν τραγούδια της εξέγερσης

– Προβολή του σπάνιου ντοκιμαντέρ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ντοκουμέντο με τον φακό του Ολλανδού κινηματογραφιστή, Αλμπερτ Κούραντ.»

– Η μουσική μαθητική ομάδα της δεκαετίας του ’80 θυμάται τους εορτασμούς της περιόδου και τραγουδά σε μια εμφάνιση έκπληξη
Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή