Εκδιώχθηκε από το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος, ο Χάρης Θεοχάρης! Reviewed by Momizat on . Μπορεί ο Χάρης Θεοχάρης θα ανέλαβε την πρωτοβουλία πριν από λίγο καιρό της ίδρυσης της «Δημοκρατικής Ευθύνης», πολιτικής κίνησης στην οποία συμμετέχουν, προσωπι Μπορεί ο Χάρης Θεοχάρης θα ανέλαβε την πρωτοβουλία πριν από λίγο καιρό της ίδρυσης της «Δημοκρατικής Ευθύνης», πολιτικής κίνησης στην οποία συμμετέχουν, προσωπι Rating: 0

Εκδιώχθηκε από το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος, ο Χάρης Θεοχάρης!

Εκδιώχθηκε από το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος, ο Χάρης Θεοχάρης!
Μπορεί ο Χάρης Θεοχάρης θα ανέλαβε την πρωτοβουλία πριν από λίγο καιρό της ίδρυσης της «Δημοκρατικής Ευθύνης», πολιτικής κίνησης στην οποία συμμετέχουν, προσωπικότητες όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ωστόσο σήμερα το κόμμα «πήρε διαζύγιο» με έναν εκ των ιδρυτών του.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης, «ο Χάρης Θεοχάρης προσπάθησε να επικαλεστεί μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα διαφωνία περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, προφανώς για να ακολουθήσει τη δική του πορεία. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επόμενες αναζητήσεις του και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του. Η Δημοκρατική Ευθύνη δεν θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα Θεοχάρη».
 
Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι «συνεχίζουμε με πίστη στις βασικές μας αρχές ως μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, όπως ορίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Ευθύνης. Όσον αφορά στην αναβάθμιση του χώρου που υπηρετούμε, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικής αξιοπιστίας και ποιότητας από ανθρώπους της εποχής και όχι από συνενώσεις παλιών μηχανισμών».
 
Σημειώνεται ότι μόλις προχθές, το κόμμα είχε ανακοινώσει ότι «η Δημοκρατική Ευθύνη αποσαφηνίζει ότι αποτελεί θεμελιακή αρχή από τη συγκρότησή της, η μη συμμετοχή σε “διαλόγους”, συνεργασίες ή προσχωρήσεις σε άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και πολύ περισσότερο σε σχηματισμούς της Δεξιάς ή της Αριστεράς.
 
Μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η ποιοτική ενοποίηση των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης με ανθρώπους της εποχής και όχι η μηχανιστική σύμπλευση με μηχανισμούς και στελέχη άλλων εποχών. Ιδρυτές της είναι οι 1800 και πλέον πολίτες που υπέγραψαν την ιδρυτική της διακήρυξη και το καταστατικό της και γι’ αυτό είναι κόμμα συλλογικό, δεν είχε ποτέ κάποιον συγκεκριμένο ιδρυτή, ιδιοκτήτη ή αρχηγό.
 
Συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση ή φημολογία περί συνομιλιών στελεχών της Δημοκρατικής Ευθύνης με άλλα κόμματα ή κινήσεις δεν μας αφορούν. Και όσοι ενδεχομένως το επιχειρούν αντιπροσωπεύουν μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Μας ενδιαφέρει η Ρώμη και όχι οι Συγκλητικοί».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή