Εκδρομή ουσίας από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων Reviewed by Momizat on .   Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε η Γ΄τάξη του 4ου Γυμνασίου στην Αθήνα και σκοπός ήταν οι μαθητές να επισκεφθούν αρχαιολογικά και ιστορικά μνη   Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε η Γ΄τάξη του 4ου Γυμνασίου στην Αθήνα και σκοπός ήταν οι μαθητές να επισκεφθούν αρχαιολογικά και ιστορικά μνη Rating: 0

Εκδρομή ουσίας από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Εκδρομή ουσίας από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων

 

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε η Γ΄τάξη του 4ου Γυμνασίου στην Αθήνα και σκοπός ήταν οι μαθητές να επισκεφθούν αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία της πόλης.

Την πρώτη ημέρα μαθητές και καθηγητές (την εκδρομή συνόδεψαν οι καθηγητές Γουρζιώτη Κ., Ματζάνας Αχ., Μαρούση Στ., Τζανάκου Γ.) ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου είδαν από κοντά ευρήματα από τον χώρο της ακρόπολης, όπως τμήματα της ζωφόρου του Παρθενώνα, τις Καρυάτιδες, αγάλματα της γεωμετρικής, αρχαϊκής και κλασικής εποχής. Στη συνέχεια, τα τμήματα ανέβηκαν στον ιερό βράχο της ακρόπολης  και θαύμασαν όχι μόνο τον Παρθενώνα – που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς- αλλά και τα προπύλαια, τον Ναό της Απτέρου Νίκης και το Ερεχθείο.

Όταν τέλειωσε η ξενάγηση στην ακρόπολη, τα παιδιά περπάτησαν και περιπλανήθηκαν στα σοκάκια της πλάκας όπου έφαγαν και ξεκουράστηκαν.  Στη συνέχεια πήγαν στο ξενοδοχείο, τακτοποιήθηκαν στα δωμάτιά τους και ετοιμάστηκαν για την επίσκεψή τους στη βουλή. Εκεί ξεναγήθηκαν σε διάφορες αίθουσες του κτηρίου και μάλιστα είχαν την ευκαιρία στην αίθουσα της ολομέλειας να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών. Η πρώτη μέρα τελείωσε σε μία ταβέρνα με ζωντανή μουσική στην οποία κυριάρχησε το κέφι και ο χορός.

Η δεύτερη ημέρα αποδείχθηκε πιο ξεκούραστη αφού τα παιδιά μετά από μία μικρή βόλτα στη χριστουγεννιάτικη αγορά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και ταυτόχρονα να επιμορφωθούν στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο. Εκεί είδαν περισσότερα από 350 είδη ζώων και πολλά από αυτά, μέσα από ειδικά προγράμματα ταΐσματος μπόρεσαν και τα τάισαν. Επίσης, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των θαλάσσιων θηλαστικών.

Στην επιστροφή τα παιδιά ήταν στενοχωρημένα που τελείωσε το «ταξίδι» τους ήταν όμως γεμάτα από εντυπωσιακές εικόνες, πολύτιμες γνώσεις και ευχάριστες αναμνήσεις. Η σχολική αυτή εκδρομή αποτέλεσε μία μοναδική εμπειρία όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τους συνοδούς -καθηγητές.

 

4ο Γυμνάσιο (Γ. Σεφέρης)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή