"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

40.1 C
Trikala

Εκεί που πηγάζει ο Αχελώος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία εικόνα γεμάτη  συναίσθημα και ομορφιά. Είναι στο φυσικό όριο των Νομών Τρικάλων κι Ιωαννίνων. Εκεί , στα δεξιά πηγάζει ο Ασπροπόταμος και απέναντι είναι το Χαλίκι.

Ο Αχελώος, γνωστός κι ως Ασπροπόταμος, είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Η πολύ ωραία φωτογραφία είναι του μεγάλου πιονέρο της φωτογραφίας Δημήτρη Βαβύλη ο οποίος μας χαρίζει μοναδικές απεικονίσεις.

Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Αχελώος ήταν γιος του Ωκεανού και της Τηθύος ή της Γαίας, ο ισχυρότερος ποτάμιος θεός τον οποίο λάτρευαν όλοι οι αρχαίοι Έλληνες.

Σήμερα ο Ασπροπόταμος σε όλη την ροή του, από τις πηγές του (στο φυσικό όριο των νομών Τρικάλων- Ιωαννίνων) μέχρι και το σημείο εκβολής του (κοντά στο Μεσολόγγι), είναι εναλλαγές ενός επιβλητικού βουνίσιου τοπίου που αναπτύσσεται γύρω από τα αφρισμένα του νερά, τις απότομες πλαγιές και τα πανέμορφα δάση, εναλλαγές ενός πανέμορφου τοπίου που λατρεύουν οι φυσιολάτρες και οι φίλοι της παράδοσης.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι των περιοχών που διασχίζει, θαυμάζουν το ατελείωτο παιχνίδι του ποταμού με τα άσπρα χαλίκια μέσα σε απίστευτης ομορφιάς τοπία που δημιουργούν οι αλπικές κορφές και τα μεικτά δάση από έλατα, βελανιδιές, καστανιές, οξιές, φουντουκιές, καρυδιές, μηλιές, πεύκα και τα πλατάνια, δάση από τα πυκνότερα και ομορφότερα της χώρας μας.

Αχελώος: ο πατέρας όλων των ρεόντων υδάτων! - AgrinioSite

Η διαδρομή του σε τοπία με ζωντανές παραδόσεις που «δροσίζουν» πάμπολλες βρύσες και μικρά ποτάμια, δίπλα σε σπίτια, εκκλησίες και γραφικά γεφύρια που κυριαρχεί η πελεκημένη πέτρα, με ιδιαίτερη μαστοριά από Ηπειρώτες μάστορες περασμένων αιώνων.

Μια επίσκεψή σας σε οποιοδήποτε σημείο του θα σας εκπλήξει ευχάριστα, θα σας αποζημιώσει 100%.

Από το πρώτο λεπτό θα αισθανθείτε πως έχετε βρεθεί μέσα σε ένα παραμυθένιο τοπίο όπου ο χρόνος έχει σταματήσει.

Είναι η ανέγγιχτη φύση που προκαλεί αυτό το συναίσθημα και η αύρα του Αχελώου.

Ευχόμαστε να μείνει ανέγγιχτη και μέρες που είναι… ίσως οι ευχές μας να πραγματοποιηθούν

Κοιλάδα Αχελώου: Ο παράδεισος του εναλλακτικού τουρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης