Εκθεση γλυπτών στο Μουσείο Μετεώρων Reviewed by Momizat on . Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός θα λάβει χώρα στην πόλη της Καλαμπάκας και ειδικότερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Η Ανω Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός θα λάβει χώρα στην πόλη της Καλαμπάκας και ειδικότερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Η Ανω Rating: 0

Εκθεση γλυπτών στο Μουσείο Μετεώρων

Εκθεση γλυπτών στο Μουσείο Μετεώρων

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός θα λάβει χώρα στην πόλη της Καλαμπάκας και ειδικότερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εργαστήριο Γυψοτεχνίας και Χαλκοχυτικής της Σχολής, θα εκθέσουν τα γλυπτά περίπου 40 φοιτητών του εργαστηρίου.
Το θέμα της έκθεσης είναι: «Ανθρωπογραφές: η έννοια του Εκμαγείου στην Τέχνη» ενώ υπεύθυνος είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Μάρκος Γεωργιλάκης. Η έκθεση κόσμισε τις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα τον περασμένο μήνα και στη συνέχεια παρουσιάζεται στην Καλαμπάκα.
Τα έργα θα είναι περίπου 50 και θα εκτεθούν μέσα στους κύριους  χώρους του Μουσείου, γεγονός που αποτελεί πρωτοτύπια, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει και τη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του φυσικού περιβάλλοντος, που αποτελεί πάντα σημαντική πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 28 Ιουνίου, ενώ η διάρκεια της θα είναι πάνω από 3 μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου 2016.
Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμπάκας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει μια πραγματικά σπουδαία δουλειά των ανθρώπων εκείνων που θα αποτελέσουν μέρος του αυριανού καλλιτεχνικού δημιουργικού της χώρας.
Το Μουσείο ευχαριστεί δημόσια την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το εργαστήριο Γυψοτεχνίας και Χαλκοχυτικής, καθώς και τον κ Μάρκο Γεωργιλάκη, για την ευκαιρία που παρέχουν στους επισκέπτες του να δουν από κοντά αυτες τις εξαιρετικές δημιουργίες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή