Εκθεση δίσκων του λατρεμένου βινυλίου στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Το βινύλιο επανέρχεται στον  μύλο Ματσόπουλου, στο κεντρικό κτίριο, για ένα τριήμερο 7, 8, 9 Μαρτίου, σε μια έκθεση... γεμάτη μουσική.  Η έκθεση που οργανώνεται Το βινύλιο επανέρχεται στον  μύλο Ματσόπουλου, στο κεντρικό κτίριο, για ένα τριήμερο 7, 8, 9 Μαρτίου, σε μια έκθεση... γεμάτη μουσική.  Η έκθεση που οργανώνεται Rating: 0

Εκθεση δίσκων του λατρεμένου βινυλίου στα Τρίκαλα

Εκθεση δίσκων του λατρεμένου βινυλίου στα Τρίκαλα

Το βινύλιο επανέρχεται στον  μύλο Ματσόπουλου, στο κεντρικό κτίριο, για ένα τριήμερο 7, 8, 9 Μαρτίου, σε μια έκθεση… γεμάτη μουσική.  Η έκθεση που οργανώνεται από το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» μας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο του βινυλίου και στην ιστορία του.

Οι δίσκοι βινυλίου 45 και 33 στροφών ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1950, σηματοδοτώντας μια επανάσταση στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, ώθησαν σε εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και συνέβαλαν στην τεράστια διάδοση όλων των ειδών της μουσικής και των επαναστατικών μουσικών ρευμάτων των δεκαετιών που ακολούθησαν. Με την έλευση της ψηφιακής εποχής σταδιακά περιθωριοποιήθηκαν, στην πραγματικότητα όμως η παραγωγή δίσκων από βινύλιο δεν σταμάτησε ποτέ, καθώς τα τελευταία χρόνια   το βινύλιο επανέρχεται δυναμικά σε Ευρώπη και Αμερική.

Το περιεχόμενο της έκθεσης βασίζεται σε συλλογές συμπολιτών που θα βρίσκονται εκεί για να μας πουν τις δικές τους ιστορίες και να διηγηθούν τις αναμνήσεις τους για τα χρόνια που πέρασαν.

Είμαστε  σίγουροι ότι όλοι σας θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα την έκθεση  ανεξαρτήτως των μουσικών σας προτιμήσεων. Όλοι ήμασταν κάποτε τηνέητζερς  (μερικοί ευτυχώς παραμένουν ακόμη), αν και πολλοί από μας δεν είχαν καν γεννηθεί στα 60’s. Όπως και να ’χει το πράγμα όμως, είναι μία καλή ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι (αλλά ακόμη και από τους παλιότερους αυτοί που δεν έτυχε να μάθουν τότε) από πού ξεκίνησαν την καριέρα τους πασίγνωστοι σήμερα καλλιτέχνες του ελληνικού, αλλά και διεθνούς μουσικού στερεώματος και ποια τραγούδια έγιναν μεγάλες επιτυχίες και από ποιους.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή