Εκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής στο ξενοδοχείο ΑΝΑΝΤΙ Reviewed by Momizat on . είναι o τίτλος της έκθεσης της Ελεάννας Μαρτίνου. Το πεδίο έρευνας στη δουλειά της παραμένει το δίκτυο. Μέσα από διαστρωματώσεις χρώματος και υλικών δημιουργείτ είναι o τίτλος της έκθεσης της Ελεάννας Μαρτίνου. Το πεδίο έρευνας στη δουλειά της παραμένει το δίκτυο. Μέσα από διαστρωματώσεις χρώματος και υλικών δημιουργείτ Rating: 0

Εκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής στο ξενοδοχείο ΑΝΑΝΤΙ

00

<> είναι o τίτλος της έκθεσης της Ελεάννας Μαρτίνου. Το πεδίο έρευνας στη δουλειά της παραμένει το δίκτυο. Μέσα από διαστρωματώσεις χρώματος και υλικών δημιουργείται το ίχνος που συνδέει άγνωστους ταξιδιώτες και προορισμούς. Το αστικό σύμπλεγμα μεταφράζεται σε ήχους που απεικονίζονται σε χρωματισμένες επάλληλες γραμμές και επιφάνειες. Η περιπλάνηση καταγράφεται δομώντας ένα χώρο, άλλοτε με κατασκευές τριών διαστάσεων, άλλοτε με ζωγραφική και άλλοτε με ψηφιακά μέσα.
00
Φώτης Ραφτόπουλος <<Γλυπτική>>
O Φώτης Ραφτόπουλος με τίτλο <<Γλυπτική>> παρουσιάζει μιά σειρά γλυπτών μικρών κυρίως διαστάσεων και διαφορετικών υλικών και τεχνικών (επίπεδες επιφάνειες κομμένες με λέιζερ και τρισδιάστατες εκτυπώσεις).
Στην πρώτη ομάδα χρησιμοποιούνται επίπεδες επιφάνειες (μέταλλο και πλέξιγκλας) που η ανάπτυξή τους – ενίοτε χρονική, όπως το πέταγμα πουλιών – δημιουργεί χώρο και κατα συνέπεια γλυπτικούς όγκους.
Για την δεύτερη ομάδα επιστρατεύει την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.Τα γλυπτά έχουν έντονα βιομορφικό χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας τους αυτός είναι «οργανικός» με την φιλολογική του σημασία, δηλαδή η μορφή είναι εγγενής στο υλικό και αναπτύσσεται εκ των έσω διερευνώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Η διαλεκτική σχέση μεταξύ υλικού και μορφής και η χρήση των νέων τεχνολογιών και υλικών αποτελούν το πεδίο έρευνας και τον πυρήνα της προβληματικής της παρούσας δουλειάς του καλλιτέχνη.
Πρόκειται για μια φωτεινή αισθητική κατάφαση σε σκοτεινούς καιρούς.

Κύριλλος Σαρρής

Διάρκεια: Εως 1 Φεβρουαρίου 2015

Οργάνωση-Επικοινωνία: Bάσω Μπαταγιάννη
vbatag@otenet.gr κιν.694475756

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή