Εκθεση φωτογραφιών από τη μικρασιαιτκή εκστρατεία Reviewed by Momizat on . Επρεπε να πάμε μέχρι τον Σαγγάριο; Πού είναι η «κόκκινη μηλιά;» Ποιες οι πραγματικές αιτίες της μικρασιατικής καταστροφής; Πώς (δεν) λύθηκε το θέμα του ανεφοδια Επρεπε να πάμε μέχρι τον Σαγγάριο; Πού είναι η «κόκκινη μηλιά;» Ποιες οι πραγματικές αιτίες της μικρασιατικής καταστροφής; Πώς (δεν) λύθηκε το θέμα του ανεφοδια Rating: 0

Εκθεση φωτογραφιών από τη μικρασιαιτκή εκστρατεία

Εκθεση φωτογραφιών από τη μικρασιαιτκή εκστρατεία

Επρεπε να πάμε μέχρι τον Σαγγάριο; Πού είναι η «κόκκινη μηλιά;» Ποιες οι πραγματικές αιτίες της μικρασιατικής καταστροφής; Πώς (δεν) λύθηκε το θέμα του ανεφοδιασμού του ελληνικού στρατού έξω από τη ζώνη της Σμύρνης; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα ανακύψουν και σαφώς θα αποτελέσουν σημείο προβληματισμού, από την εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου της  Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Νομού Τρικάλων. Πρόκειται για την εκδήλωση – έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Πολιτισμός των Ελλήνων της Ανατολής – Πορεία στον Σαγγάριο». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στον μύλο Ματσόπουλου το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει για ανέκδοτες στρατιωτικές φωτογραφίες  – ντοκουμέντα της μικρασιατικής εκστρατείας. Απευθύνεται κυρίως στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε κάθε κάτοικο των Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται ιστορικό ντοκιμαντέρ,  θα διανέμεται στους επισκέπτες  ενημερωτικό υλικό και θα λάβουν χώρα παράλληλες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις από την Εύξεινο Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών

Είχε συζητηθεί αρχικώς να γίνει υποδοχή των ιερών λειψάνων του καταγόμενου εκ Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και της θαυματουργής εικόνας του Αγίου. Τελικώς, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των πανελληνίων εκδηλώσεων για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Το κόστος της εκδήλωσης θα καλυφθεί κατά ένα μέρος από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με το ποσό των 2.300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εξής:

– Φιλοξενία των συνοδών των κειμηλίων 300 ευρώ

– Εκτύπωση και μορφοποίηση (πλαίσιο & κορνιζοποίηση)  του φωτογραφικού υλικού

(150 φωτογραφίες σε διάσταση Α3) έως το ποσό των 1.500 ευρώ

– Παραγωγή & εκτύπωση τρίπτυχου ενημερωτικού εντύπου (2.000 τεμάχια) 500 ευρώ.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή