"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Εκλεισαν 26 από τις 32 βρύσες στην Πορταριά παρουσία αστυνομικών

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Επιστροφή σε εποχές παρακράτους», καταγγέλλουν πολίτες 

Η παρουσία συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών, προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση της διοίκησης για κλείσιμο των κοινόχρηστων βρυσών στο πλαίσιο της πολιτικής εξοικονόμησης νερού, προκάλεσε ένταση χθες το πρωί στην Πορταριά. Κάτοικοι και επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Πορταριάς. Πολίτες κατήγγειλαν «επιστροφή σε εποχές παρακράτους». 

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ 

Στις οκτώ περίπου χθες το πρωί, συνεργείο δύο υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ μετέβη στην περιοχή της Πορταριάς για να κλείσει τις κοινόχρηστες βρύσες. Οι απειλές που είχαν δεχθεί υπάλληλοι της επιχείρησης ακόμη και για τη ζωή τους για τη χλωρίωση του νερού τους προηγούμενους μήνες, στάθηκε αφορμή για να ζητηθεί η συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας.

Τέσσερις αστυνομικοί συνόδευσαν τους υπαλλήλους, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις από κατοίκους της περιοχής.

Πρώτη στάση ήταν στην κεντρική πλατεία Πορταριάς, όπου η παρουσία συνεργείου και αστυνομικών δυνάμεων, προκάλεσε το ενδιαφέρον κατοίκων και επιχειρηματιών που συγκεντρώθηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής Χρήστο – Παναγιώτη Γεωργούλα, οι δύο βρύσες στην πλατεία δεν σφραγίστηκαν, μετά από αίτημα καταστηματαρχών να τους επιδείξουν τις σχετικές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

«Δυστυχώς επιστρέφουμε σε εποχές παρακράτους. Φέρνουν την αστυνομία για να φοβίσουν τον κόσμο και λένε ψέματα ότι υπάρχουν 32 βρύσες, όταν οι βρύσες στην Πορταριά είναι 12 και έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα: άλλες εξυπηρετούν την άρδευση, άλλες που βρίσκονται σε κομβικά σημεία τους ορειβάτες που περνούν από την περιοχή. Δυστυχώς ο κ. Γαλάτης έχει αδυναμία στον Γκέμπελ: πες, πες κάτι θα μείνει», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γεωργούλας.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Γαλάτης, υποστήριξε ότι οι κάτοικοι κάνουν λάθος. «Οι βρύσες είναι 32 και χθες έκλεισαν οι 26. Είναι απόφαση να κλείσουν οι βρύσες για να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε νερό για το δύσκολο δίμηνο του καλοκαιριού που έχουμε μπροστά μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

 

Αναβλήθηκε η απόφαση για τους 1.500 λάθος λογαριασμούς

Για επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ αναβλήθηκε η λήψη απόφασης επί της ένστασης που κατέθεσε ο ανάδοχος που έχει αναλάβει την καταμέτρηση των ενδείξεων στα υδρόμετρα των καταναλωτών.

Η υπηρεσία είναι κατηγορηματική και υποστηρίζει ότι έγιναν λάθη σε 1.500 λογαριασμούς από το Φεβρουάριο έως και τον περασμένο Μάιο με υπαιτιότητα εργαζόμενου που έκανε μετρήσεις κατά προσέγγιση μέσω… google maps.

Ο ανάδοχος αρνείται ότι έγιναν λάθη και ψέγει την υπηρεσία ότι δεν τον βοήθησε κατά τον πρώτο κύκλο μετρήσεων.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ θα εξετάσει όλα τα δεδομένα προκειμένου να μην αδικήσει κανένα.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης