"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27.5 C
Trikala

Εκλογή Κωστή Γιαννακού στο Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας ως νέος Οικονομικός Επόπτης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Κωστής Γιαννακός ανέλαβε καθήκοντα οικονομικού επόπτη στο διοικητικό συμβούλιο του 7ου περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά την τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα.

 

Ο οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων, Κωστής Γιαννακός, με μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ, Msc) και δεκαπενταετή εμπειρία στο Γενικό λογιστήριο του Κράτους και ως ελεύθερος επαγγελματίας μέχρι σήμερα, στον κλάδο των χρηματοοικονομικών, της εκπόνησης επενδυτικών σχεδίων (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ) και της λογιστικής υποστήριξης εταιριών.

 

Επαγγελματίας με ενσυναίσθηση και με εμπειρία στην διαχείριση κρίσεων (οικονομία, υγεία, ενέργεια,κλπ). Ο νέος Οικονομικός Επόπτης Κωστής Γιαννακός, δήλωσε μετά την ανάληψη το καθηκόντων του τα εξής :

 

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των Οικονομολόγων, ώστε να υπερασπίζουμε τον ενεργό ρόλο μας σε ολόκληρο τον κλάδο. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στην επίλυση προβλημάτων που εμποδίζουν την άσκηση του επαγγέλματος μας από τις καθημερινές στρεβλώσεις».

 

Όπως είπε ο κ. Γιαννακός «υπηρετούμε το επάγγελμα μας συνεχίζοντας το έργο μας, ώστε ο κλάδος μας, για να είναι βασικός πυλώνας στην αναδιοργάνωση της παροχής υπηρεσίων και ευρύτερα της εθνικής οικονομίας.

 

Για τον ορθό προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος είναι αναγκαία η αυτόματη ανταλλαγή παροχής πληροφοριών από τις ψηφιακές πλατφόρμες, με πρόβλεψη των κατάλληλων κωδικών προσαρμογής στα φορολογικά έντυπα δηλώσεων της χώρας μας και την άμεση συνεργασία των φορολογικών αρχών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τέλος, όσον αφορά τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τα POS θα πρέπει να γίνει με το ΤΑΧΙS, με την καταγραφή των συναλλαγών και την καταβολή ΦΠΑ, που αναλογεί στη συναλλαγή σε πραγματικό χρόνο, όπως επίσης οι επιχειρήσεις, που φοροδιαφεύγουν συστηματικά, με πειραγμένα POS, θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά».

 

Ο κ. Γιαννακός εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Πρόεδρο Κοτσιμπογεώργο Ηλία και σε όλη την ομάδα της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) για την συμμετοχή του στο Δ.Σ. του 7ου Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης