"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Εκλογική βόλτα μέχρι την…Κορώνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

0000
Κυριακή των εκλογών και την είχαμε αφιερωμένη για μια πεζοπορική βόλτα στην Μετεωρίτικη βραχοπολιτεία . Δηλαδή στον ίδιο τόπο που βρισκόμασταν την προηγούμενη Κυριακή (18/1ου) όπου κόψαμε την πίτα του 2015 με ευχές υπέρ της ορειβατικής χρονιάς .
Οι ενστάσεις για να μη επαναλάβουμε τα ίδια σε τόσο κοντινό διάστημα έπεσαν από μεσοβδόμαδα και κορυφώθηκαν στην καθιερωμένη συνάντηση της Παρασκευής… Υπήρξε γενική απροθυμία… Τα μέλη του Συλλόγου δεν ήθελαν να πάμε στο ίδιο μέρος και η απροθυμία μας έμοιαζε με την πολιτική απροθυμία προς το πολιτικά αποτελέσματα της παρελθούσης .
Η κάλπη της Κυριακής θα στήνονταν και θα μας περίμενε για να ασκήσουμε το ύψιστο πολιτικό δικαίωμα .
000
Τελικά ο κύβος ερρίφθη . Θα ψηφίζαμε νωρίς το πρωί , σχεδόν νύχτα , με το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων και αμέσως μετά θα συναντιόμασταν στο γνωστό σημείο του Σταθμού για να τραβήξουμε προς Καρδίτσα και από εκεί Μεσενικόλα από όπου θα ξεκινούσαμε μια περιήγηση στα δασωμένα μέρη της ακρολιμνιάς του Πλαστήρα . Η βόλτα θα μας έβγαζε μέχρι την Μονή του Αγίου Σεραφείμ , την γνωστή Μονή Κορώνης .
Ο καιρός είχε λίγο απ΄ όλα . Πλουραλιστικός , πολύχρωμος , όπως και η μέρα . Πολιτική .
Αφήσαμε τα Τρίκαλα με συννεφιά και μπήκαμε στα ριζά των Αγράφων διασχίζοντας μερικούς από τους αρχαιότερους οικισμούς του Θεσσαλικού κάμπου . Πύργος Ιθώμης , Καππά , ήταν η ώρα που προσκυνητές με τα Κυριακάτικά τους πήγαιναν στην λειτουργία της κεντρικής εκκλησίας… Λίγο πιο πάνω το ρέμα του Αγίου Ακακίου μας φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν .
0000
Τα καγκέλια του δρόμου οδηγούν στο πίσω ξέφωτο από όπου διακρίνουμε στην απέναντι πλαγιά το Μορφοβούνι , έδρα του Δήμου και γενέτειρα του Πλαστήρα , του οποίου ιδέα ήταν να κατασκευάσει τον ταμιευτήρα νερού που μετατράπηκε σε μια υπέροχη λίμνη , βιότοπο ποικιλίας πανίδας .
Δίπλα ξεπροβάλει ο Μεσενικόλας , φωτεινός και εύθυμος λες και βρίσκονταν σε γλυκιά μέθη από το υπέροχο και ημίγλυκο ροζέ κρασί του.
Αφετηρία μας ο Άγιος Δημήτρης , όπως και το 2012 . Δρόμος γνωστός μεν από το παρελθόν αλλά άλλη η εποχή . Τότε ήταν Φθινόπωρο και τώρα είναι Χειμώνας .
Ακολουθούμε τον χωματόδρομο που οι φίλοι συνορειβάτες της γειτονικής πόλης έχουν σηματοδοτήσει με μεταλλικές πινακίδες ως ποδηλατόδρομο , ενώ σε τακτά σημεία έχουν τοποθετήσει ωραία ξύλινα παγκάκια για την να ξεκουράζεται ο πεζοπόρος αγναντεύοντας τα ήρεμα νερά της λίμνης . Το βλέμμα να φτάνει στον απέναντι ορίζοντα με το γκρίζο των γυμνόφυλων κορμών το καταπράσινο των Ελάτων και από πάνω τους το λευκό πέπλο της χιονισμένης Τέμπλας και λίγο παραπάνω το γαλάζιο τ΄ Ουρανού . 0000
Βαδίζαμε με διάθεση χαρωπή . Ανέκδοτα και πολιτικά σχόλια έδιναν και έπαιρναν , μέχρι το Μοναστήρι . Το αντικρίσαμε από απέναντι με ήλιο αλλά μέχρι να φτάσουμε στην αυλή το σκέπασε η πυκνή ομίχλη που μας στέρησε την θέα προς τον κάμπο .
Εδώ βρήκαμε γνωστούς Καρδιτσιώτες που προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν . Οι καλόγεροι με το λουκούμι στο χέρι γλύκαναν το στόμα μας και χάιδεψαν τα αυτιά μας εξιστορώντας την μακραίωνη παρουσία της Μονής που στεφανώνει μια ράχη του βουνού . Είναι μια βεράντα των Αγράφων προς τον Θεσσαλικό κάμπο . Από την τοποθεσία της (ως στέμμα) των Αγράφων , έλαβε και το όνομα Κορώνα (Μονή Κορώνης) . Ένας μύθος τυλίγει και αυτό το μοναστήρι , όπου στα θρυλούμενα συγκαταλέγεται και το γειτονικό , στην πόλη μας , Αγναντερό (Μεζντάνη) , το οποίο , στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , λύτρωσε της αρρώστιες του από την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται , εδώ από το 1123 , στο καθολικό της Εκκλησίας .
Όσοι τόποι , τόσοι μύθοι .
000
Είναι πλέον περασμένο μεσημέρι και η τσίκνα από παρακείμενη στην λίμνη ταβέρνα μας σέρνει από τα ρουθούνια προς τα έσωθεν του κουτουκιού για να γευτούμε εξαιρετικούς ντόπιους μεζέδες στην θαλπωρή της ξυλόσομπας που έκαιγε στο κέντρο του δώματος .
Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής , διασχίζοντας έναν ακόμα ιστορικό οικισμό , το Φανάρι με το επιβλητικό Κάστρο στην κορυφή του λόφου .
Στα Τρίκαλα φτάσαμε σούρουπο και πέσαμε πάνω στα ExitPolls των καναλιών τα οποία μας πληροφορούσαν ότι τα πράγματα δεν είναι πλέον όπως τ΄ αφήσαμε . Η επαφή της κοινωνίας με την κάλπη ήταν η αιτία να γυρίσουν σελίδα τα πολιτικά δεδομένα…

Τα νέα του Συλλόγου

Την Κυριακή 1/2/2015 έχουμε προγραμματισμένη ανάβαση στην «Μπουντούρα» (υψ. 2074 μ.) . Εκκίνηση από Περτούλι με μέτρια δυσκολία. Πορεία πάνω στο χιόνι . Υπεύθυνος : Μάριος Μαρολαχάκης .
Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες μας μπορείτε να πάρετε κάθε Παρασκευή στα γραφεία του Συλλόγου – Ομήρου 5 (κάτω από το ΚΑΠΗ) ή στο τηλέφωνο 24310 72077.
Πληροφορίες και υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.trikalasport.gr και στο facebook .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης