"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Εκπαιδευτικές δράσεις του 1ου Δημ. Σχολείου Μουζακίου, στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος των “Εργαστηρίων Δεξιοτήτων”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Μουζακίου Καρδίτσας αποτελεί ένα από τα 218 σχολεία, στα οποία εντάσσεται το πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο ‘Εργαστήρια Δεξιοτήτων», που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2020-2021.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας, καθώς και εκπαιδευτικοί των τάξεων και ειδικοτήτων που διδάσκουν στο σχολείο μας τη φετινή σχολική χρονιά.

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην πιλοτική προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο Νηπιαγωγείο και στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού και του Γυμνασίου, αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής – ανακαλυπτικής μάθησης.

Στόχος είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου προγράμματος με δομή Ανοικτών, Ζωντανών Προγραμμάτων Σπουδών και Διαδικασιών.

Στα πλαίσια των 4 Θεματικών Κύκλων του προγράμματος  και δεδομένων των δυσχερών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς λόγω Covid (τηλεκπαίδευση για σημαντικό χρονικό διάστημα, περιορισμοί στην εφαρμογή βιωματικών δράσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ μαθητών, αποχή από το σχολικό περιβάλλον κτλ.),  οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στις αντίστοιχες δραστηριότητες του κάθε Θεματικού Κύκλου, με την παραγωγή πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού, όπως ιστορίες, ποιήματα, τραγούδια, παρουσιάσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες (ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές,εικαστικές δημιουργίες σε τοίχους του σχολείου μας κτλ), καλλιεργώντας έτσι τις δεξιότητες -στόχοι του 21ου αιώνα : αυτομέριμνα, ενσυναίσθηση, ανθεκτικότητα, ανεκτικότητα, πρωτοβουλία, παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα κτλ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης