Εκπαιδευτική επίσεψη του 8ου Λυκείου στον Τάραντα Reviewed by Momizat on . Στο πλαίσιο του project - in search of lost heroes - πραγματοποιήθηκε από τις 11-14 Νοεμβρίου εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στην γειτονική Ιταλία και σ Στο πλαίσιο του project - in search of lost heroes - πραγματοποιήθηκε από τις 11-14 Νοεμβρίου εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στην γειτονική Ιταλία και σ Rating: 0

Εκπαιδευτική επίσεψη του 8ου Λυκείου στον Τάραντα

Εκπαιδευτική επίσεψη του 8ου Λυκείου στον Τάραντα

Στο πλαίσιο του project – in search of lost heroes – πραγματοποιήθηκε από τις 11-14 Νοεμβρίου εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στην γειτονική Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Tarantο (πρόκειται για τον αρχαίο Τάραντα, τη δωρική αποικία της μεγάλης Ελλάδας).

Το σχολείο υποδοχής instituto Plateja προσέφερε άριστες συνθήκες φιλοξενίας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η μαγειρική εμπειρία με την παρασκευή των παραδοσιακών ζυμαρικών της Απουλίας των orechiette τα οποία μαζί με άλλα εδέσματα της περιοχής εντυπωσίασαν γευστικά τις ευρωπαϊκές αποστολές. Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν ένα σχέδιο μαθήματος και μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικονογραφημένη παρουσίαση της ζωής του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας μας στον Τάραντα επισκεφτήκαμε τα ερείπια του αφιερωμένου στην Περσεφόνη δωρικού ναού, το κάστρο Aragonese και περπατήσαμε στους δρόμους της παλιάς πόλης. Tο πιο όμορφο, γραφικό, χωριό της περιοχής το Alberobello, μνημείο πολιτισμού της unesco, διάσημο για τα μικρά πέτρινα σπιτάκια του με τις κωνοειδείς στέγες τους από πέτρα, μας μάγεψε κυριολεκτικά. Το βράδυ του αποχωρισμού χορέψαμε με τους ευρωπαίους φίλους μας παραδοσιακούς χορούς.

Την αποστολή αποτελούσαν οι Ε. Γκάγκα ΠΕ06, Α. Παπαβασιλείου ΠΕ04 και ο Δ/ντης του σχολείου Ν. Κολοβός που συνόδευσαν μαθητές της β’ τάξης.

8ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή