"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγών στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

O Δήμος  Τρικκαίων στο πλαίσιο των καταστατικών του αρχών και με σκοπό την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμικού αποθέματος, προτίθεται  να υλοποιήσει  στα Τρίκαλα δράση για την κατάρτιση οδηγών – περιηγητών για περιβαλλοντικές διαδρομές και αθλητικό τουρισμό. Το συγκεκριμένο θέμα έρχεται προς έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουλίου. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα αναλάβει την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος κατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση οδηγών – περιηγητών για περιβαλλοντικές διαδρομές και αθλητικό τουρισμό
Σκοπός του προγράμματος είναι : Ο συνδυασμός απόκτησης των απαραίτητων θεωρητικών εργαλείων σκέψης και επικοινωνίας με την επαγγελματική πρακτική δραστηριότητα του ξεναγού, καθώς και της απόκτησης γνώσης με τις προωθημένες ερμηνευτικές μεθόδους και τα πολλαπλά μέσα των σύγχρονων επικοινωνιακών τεχνικών.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προγραμματίζεται να  πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2016,  σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δήμου Τρικκαίων και θα είναι συνολικής διάρκειας 60 ωρών (30 θεωρία, 30 πρακτική άσκηση).
Το πρόγραμμα απευθύνεται  σε αποφοίτους των Πανεπιστημιακών τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Εθνολογίας, Φιλοσοφικών Σχολών, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Κοινωνιολογίας, Παιδαγωγικών Τμημάτων και της  Σ.Ε.Φ.Α.Α Τρικάλων (για τις περιβαλλοντικές διαδρομές και τον Αθλητικό Τουρισμό).
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 50 έως 60 άτομα και οι επιμορφωτές θα είναι  Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διδάκτορες και Στελέχη της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Τρικάλων.
Τα Κριτήρια επιλογής θα είναι η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και ο Μεταπτυχιακός Τίτλος σπουδών.
Ο τρόπος επιμόρφωσης θα περιλαμβάνει :
Σύγχρονες μεθόδους ερμηνείας μνημείων και τρόπων ξενάγησης, έμφαση στη βιωματική εμπειρία και διήγηση με χρήση εργαλείων σύγχρονου επικοινωνιακού λόγου και αναπαραστατικής πρακτικής.
Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης από το Κ.Ε.Κ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης