Εκπαιδευτικό ταξίδι της ΣΜΥ στη Θράκη Reviewed by Momizat on . Οι Σπουδαστές ΙΙου Έτους της Σχολής αναχώρησαν την Τετάρτη 25 Ιουνίου για την Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού. Κατά την παραμονή τους στη Θράκη, φιλοξενή Οι Σπουδαστές ΙΙου Έτους της Σχολής αναχώρησαν την Τετάρτη 25 Ιουνίου για την Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού. Κατά την παραμονή τους στη Θράκη, φιλοξενή Rating: 0

Εκπαιδευτικό ταξίδι της ΣΜΥ στη Θράκη

Εκπαιδευτικό ταξίδι της ΣΜΥ στη Θράκη

Οι Σπουδαστές ΙΙου Έτους της Σχολής αναχώρησαν την Τετάρτη 25 Ιουνίου για την Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Κατά την παραμονή τους στη Θράκη, φιλοξενήθηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις Μονάδων της περιοχής Αλεξανδρούπολης.

Αρχικά επισκέφθηκαν το Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη και ενημερώθηκαν για την αποστολή των Σχηματισμών της Θράκης. Ακολούθως παρακολούθησαν επίδειξη οπλικών συστημάτων στο Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων Μάχης, στην Αλεξανδρούπολη.

Την επομένη επισκέφθηκαν το ακριτικό Διδυμότειχο. Μετά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τη ΧVI Μ/Κ ΜΠ, προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας.

Το ταξίδι περιελάμβανε επιπλέον, ενημέρωση στο Ελληνικό Φυλάκιο Γέφυρας Κήπων του Έβρου ποταμού, όπου είναι και η κύρια είσοδος της Τουρκίας προς την Ελλάδα καθώς και στο Ελληνικό Φυλάκιο των Καστανιών το οποίο ευρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, που διαθέτει επίσης τελωνείο.

Οι Σπουδαστές επέστρεψαν στα Τρίκαλα την 27 Ιουνίου πετυχαίνοντας το σκοπό του εκπαιδευτικού ταξιδίου, ο οποίος ήταν η ιστορική, πολιτιστική και γεωγραφική ενημέρωση της νευραλγικής περιοχής της Θράκης, καθώς και η απόκτηση βασικών γνώσεων – στοιχείων για την οργάνωση και την αποστολή των Μονάδων της Θράκης, όπου οι περισσότεροι εξ αυτών μετά την αποφοίτησή τους θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Εκ της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

smy5 smy1 smy3 smy4

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή