Εκπλήξεις και ανάγκη συνεργασίας στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων Reviewed by Momizat on . Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί παραμένουν στις επάλξεις της συμμετοχής στις εκλογές. Χθες, στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Σύλλογο των Τρι Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί παραμένουν στις επάλξεις της συμμετοχής στις εκλογές. Χθες, στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Σύλλογο των Τρι Rating: 0

Εκπλήξεις και ανάγκη συνεργασίας στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων

Εκπλήξεις και ανάγκη συνεργασίας στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί παραμένουν στις επάλξεις της συμμετοχής στις εκλογές. Χθες, στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Σύλλογο των Τρικάλων, μετείχαν οι 820 από τους 900, δηλαδή σε ποσοστό, πάνω από 95%.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ με 245 ψήφους και απέσπασε 3 έδρες. Δεύτερη η ΠΑΣΚ/ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΟΚ) που έλαβε 149 ψήφους και 2 έδρες, τρίτη η νέα συνδικαλιστική παράταξη ΕΚΕ (Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε Τρικάλων) που έκανε και την έκπληξη λαμβάνοντας 133 ψήφους και 2 έδρες. Τέταρτη αναδείχθηκε η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Συνεργασίας (ΑΡΣΥ) που πρόσκειται στον  ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε 132 ψήφους και 2 έδρες

Δεν κατέλαβε καμία έδρα η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ καθώς έλαβε 76 ψήφους (στο προηγούμενο Δ.Σ είχε 3 έδρες) και αυτό αποτέλεσε μέγιστη έκπληξη. Επίσης δεν πήρε έδρα ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός «Πορεία στο μέλλον» που έλαβε 39 ψήφους.

Να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο Δ.Σ οι έδρες ήταν 3 για τη ΔΑΚΕ, 3 για την ΠΑΣΚ και 3 για την ΕΣΑΚ.

Τις 9 έδρες στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών  καταλαμβάνουν οι: Αντώνης Μπράζας με 134 ψήφους, Χρήστος Τρικάλης με 115 και Σεραφείμ Ψαρράς με 91 από τη ΔΑΚΕ, Ευαγγελία Πουρνάρα με 83 και Γεώργιος Πατούκας με 69 από την ΠΑΣΚ, Ιωάννης Κοκόρας με 58 και Αθανάσιος Γκαμπράνας με 56 από την ΕΚΕ και Βασίλης Ζώης με 54 και Χαρούλα Καρυώτη με 38 από την ΑΣΡΥ. Ετσι, είναι προφανές ότι θα απαιτηθεί συνεργασία για την εκλογή προεδρείου.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας