Εκπλήξεις και επαφές για τις δημοτικές σε Φαρκαδόνα – Πύλη Reviewed by Momizat on . Εντονες διεργασίες, εκτός από τον Δήμο Τρικκαίων, γίνονται και στους άλλους Δήμους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως, για παράδειγμα, στον Δήμο Φαρκαδ Εντονες διεργασίες, εκτός από τον Δήμο Τρικκαίων, γίνονται και στους άλλους Δήμους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως, για παράδειγμα, στον Δήμο Φαρκαδ Rating: 0

Εκπλήξεις και επαφές για τις δημοτικές σε Φαρκαδόνα – Πύλη

Εκπλήξεις και επαφές για τις δημοτικές σε Φαρκαδόνα – Πύλη

Εντονες διεργασίες, εκτός από τον Δήμο Τρικκαίων, γίνονται και στους άλλους Δήμους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως, για παράδειγμα, στον Δήμο Φαρκαδόνας. Η περίπτωσή του είναι, πλέον, δύσκολη. Το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε στη περιοχή επί δεκαετίες σε κομματικό επίπεδο. Αλλά με την επιλογή για τον νυν Δήμαρχο και τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνδυασμό με τα μνημόνια και τις εν γένει πολιτικές εξελίξεις, είναι δύσκολο να εμφανιστεί κάτι σίγουρο. Όμως, ο γραμματέας της οργάνωσης στην περιοχή, Θεοδ. Παπκυρίτσης είναι αισιόδοξος. Ηδη, δηλώνει, έχουν γίνει κάποιες σκέψεις για τους υποψηφίους που θα μπορούσαν να στηριχθούν από το κόμμα. Όμως, συμπλήρωσε, είναι προφανές ότι χρειάζονται προϋποθέσεις. Δηλαδή, εξήγησε, θα πρέπει να είναι ένας υποψήφιος που να συνενώνει τον Δήμο, δηλαδή τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, να έχει εμπειρία αλλά και φρεσκάδα, και να μπορεί να βρίσκεται κοντά στους δημότες.

Από κει και πέρα, όπως τόνισε ο ίδιος, θα γίνει συζήτηση στην οργάνωση και θα συγκληθούν τα αρμόδια όργανα μετά τις γιορτές, προκειμένου να συζητηθεί το όλο θέμα.

Πάντως όλη αυτή η διαδικασία, έχει ξεκινήσει προ καιρού και απλώς τώρα γίνονται οι συζητήσεις, σχετικά με το πρόσωπο που θα στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Φυσικά, ουδείς γνωρίζει τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, με δεδομένο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν διπλό χαρακτήρα. Και πολιτικό και τοπικό. Οπότε, όλοι αυτοί οι παράγοντες θα παίξουν τον ρόλο τους, ειδικά από τη στιγμή που οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές. Και, φυσικά, είναι άγνωστο, εάν υπάρξουν συμπράξεις, συμμαχίες, συσπειρώσεις.

 

Στον Δήμο Πύλης

myrofylo

Η πλατεία Μυροφύλλου

Ενας ακόμη γρίφος για τις δημοτικές εκλογές, είναι ο Δήμος Πύλης. Η μη κάθοδος του Απ. Παντέρα, η δυναμική είσοδος Μαράβα, η άγνωστη, προς το παρόν, στάση του ΣΥΡΙΖΑ, συνθέτουν ένα παζλ δυσεπίλυτο. Το οποίο θα αναταραχθεί ακόμη περισσότερο, από την πληροφορία ότι, ο Γιώργος Ράπτης, πρόεδρος του Μυροφύλλου, σκέφτεται σοβαρά να κατέλθει ως ανεξάρτητος. Η πληροφορία λέει ότι ήδη πραγματοποιεί συσκέψεις με συνεργάτες του, ότι στόχος είναι να φανεί η διαφορετικότητα των ορεινών, ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Πύλης έχει απογοητεύει τον ίδιο και όλους τους κατοίκους των ορεινών χωριών της περιοχής. Εξάλλου, ως σχεδόν ισόβιος πρόεδρος στο χωριό (επί τέσσερις δεκαετίες προτιμάται από τους συγχωριανούς του) γνωρίζει καλά, πώς λειτουργεί η αυτοδιοίκηση, αλλά και τι πρέπει να γίνει για τα χωριά μας που ερημώνουν.

Απώτερος, όμως, στόχος, είναι να τεθεί στα σοβαρά η αναγκαιότητα δημιουργίας ορεινών Δήμων. Διότι, είναι σαφές, ότι ο Καλλικράτης σε αυτόν τον τομέα έχει πλήρως αποτύχει, αφού δεν δίνει τη δέουσα προσοχή. Και ειδικά τα ορεινά χωριά, είναι τα πρώτα που ερημώνουν.
Θανάσης Μιχαλάκης
(Πρώτη δημοσίευση ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 23-12-13)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή