Εκπτώσεις από σήμερα: Φάτε μάτια ψάρια… Reviewed by Momizat on . Αρχίζουν σήμερα οι εκπτώσεις. Σε μια οικονομία με βαθιά ύφεση, είναι ερώτημα πια, ποιος έχει χρήματα για να αγοράσει οτιδήποτε. Ισως μόνο ένα μαγιό ή ένα καλοκα Αρχίζουν σήμερα οι εκπτώσεις. Σε μια οικονομία με βαθιά ύφεση, είναι ερώτημα πια, ποιος έχει χρήματα για να αγοράσει οτιδήποτε. Ισως μόνο ένα μαγιό ή ένα καλοκα Rating: 0

Εκπτώσεις από σήμερα: Φάτε μάτια ψάρια…

Εκπτώσεις από σήμερα: Φάτε μάτια ψάρια…

Αρχίζουν σήμερα οι εκπτώσεις. Σε μια οικονομία με βαθιά ύφεση, είναι ερώτημα πια, ποιος έχει χρήματα για να αγοράσει οτιδήποτε. Ισως μόνο ένα μαγιό ή ένα καλοκαιρινό μπλουζάκι. Η χρόνια στυγνή λιτότητα δεν άφησε χρήματα στις τσέπες των πολιτών, ειδικά των μισθωτών και των αγροτών, που ήταν οι «αιμοδότες» της αγοράς του νομού μας.
Ακόμη κι αν οι προσφορές στις τιμές είναι στο 50%, ο καθένας θα προτιμήσει να πληρώσει λογαριασμούς και χαράτσια.
Η αίσθηση επίπλαστης ευτυχίας και ξεπεράσματος των μνημονίων, που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, πολύ σύντομα, και παρά το καλοκαίρι, θα αμφισβητηθεί και, το χειρότερο, θα μας καλύψει.

 

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει στους συναδέλφους εμπόρους και στο καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και θα λήξουν το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Οι συνάδελφοι πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
  2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση.
  3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Tρικάλων έχει αποφασιστεί να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Επομένως για την προτεινόμενη από το νόμο πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, η πρόταση του   Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη του είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ευχαριστεί το καταναλωτικό κοινό, για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του στα τοπικά καταστήματα και καλεί τους Τρικαλινούς να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παρεμπόριο. Οι συνάδελφοι έμποροι αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρονται και θεωρούν πως οι θερινές εκπτώσεις θα αποτελέσουν μία ανάσα για τις τοπικές επιχειρήσεις μέσα στην βαθύτατη κρίση.

   ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τι να προσέχουμε

 

Ο δεκάλογος των εκπτώσεων από την ΕΚΠΟΙΖΩ

Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής σε ανακοίνωσή της με συμβουλές για τους καταναλωτές υπογραμμίζει την επιθυμία του κόσμου οι εκπτώσεις να είναι πραγματικές προς όφελος των καταναλωτών αλλά και των εμπόρων με ελκυστικά ποσοστά από 50% και πάνω.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσέξουν ώστε να είναι επιτυχημένες οι αγορές τους, και να μην ξεχνούν:

1. Να αγοράζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές – οικογενειακές τους ανάγκες.

2. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ.

3. Να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.

4. Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών των εκπτώσεων.

5. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.

6. Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.

7. Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.

8. Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.

9. Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.

10. Να μην ξεχνούν να ζητούν την νόμιμη απόδειξη την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή