"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Εκπτώσεις από την Τρίτη στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει ότι η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τον Ν. Τρικάλων, θα αρχίσει την Τρίτη 2 Μαΐου και θα λήξει την Τετάρτη 10 Μαΐου. Προαιρετικά, τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 7 Μαΐου.  Η λειτουργία αυτή επιτρέπεται την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Συγκεκριμένα οι ημέρες των εκπτωτικών περιόδων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία καθορίστηκε ως αργία με απόφαση της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά η Τρίτη 2 Μαΐου.

 Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων εφιστά την προσοχή στους συναδέλφους και ενημερώνει πως σε περίπτωση που παραβιαστούν οι διατάξεις περί εκπτώσεων ή οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλονται εξαιρετικά υψηλά πρόστιμα.

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, όλων των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και την σύμφωνη γνώμη της ΕΣΕΕ ότι η κίνηση τις Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων είναι υποτονική και κατά συνέπεια αναποτελεσματική για την αγορά, προτείνει στους συναδέλφους τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 7 Μαίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης