"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.8 C
Trikala

Εκπτώσεις με προσδοκίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με προσδοκίες πως το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου θα τονώσει την καταναλωτική κίνηση και τους τζίρους της αγοράς, ο εμπορικός κόσμος των Τρικάλων  ξεκινά από σήμερα την φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο. Στο διάστημα αυτό, έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές.

Να σημειώσουμε πως οι εκπτώσεις επιτρέπονται τέσσερις φορές το χρόνο.  Το χειμώνα από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου, το καλοκαίρι από τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο, την Άνοιξη στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το Φθινόπωρο στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου.

Τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά αύριο, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, από τις 11.00 έως 20.00.

Επίσης όπως ενημερώνει σχετικά ο Εμπορικός Σύλλογος κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.

ΥΨΗΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Σύμφωνα με το ν. 4177/2013 σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης